dilluns, 23 de febrer del 2015

Sopes de menta


Les sopes de pa eren una menja molt habitual antigament entre la gent senzilla, una forma fàcil i saborosa de "reciclar" el pa sec i també de fer un àpat amb una certa consistència. Aquí en presentem una de les més populars, la de menta. Explicarem dues maneres de fer-la. Les podem fer amb pa sec (o torrat al forn) o bé comprar una de les bosses de pa que vénen als forns amb llesquetes primes de pa torrat, llavors haurem d'anar amb compte perquè hi ha forns que les venen salades i amb un xic d'oli.

Ingredients (1 persona):
Aigua
1 brot de menta fresca
2 o 3 llesques de pa sec (o un grapat de llesquetes si són de forn)
oli i sal
1 ou (optatiu)

Primera manera de fer-la (la de la foto):
Fem bullir la quantitat d'aigua que volguem i quan comenci a bullir, hi tirem la branqueta de menta. Passats uns minuts i quan comenci a fer olor, hi tirem les llesques de pa, la sal i un xic d'oli. Deixem que bulli i que el pa es desfaci. Ho batrem tot amb el batedor o bé amb el  túrmix (llavors millor treure la branca de menta) fins que quedi el més desfet possible. Afegim, si ho volem, l'ou sencer i batrem tot.  Servim immediatament. En aquest cas, estariem parlant d' unes sopes bullides.

Segona forma:
Aquesta seria la forma de fer sopes escaldades. Fem bullir l'aigua amb la menta i la sal i en un plat, hi posem el pa torrat, una mica d'oli i l'ou trencat pel damunt. Quan la menta faci uns minuts que bulli i ja faci olor tota la sopa i comenci a agafar color l'aigua, ho retirem del foc i ho aboquem damunt el pa i l'ou. Deixem que l'ou qualli i que el pa s'estovi.

3 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Fem a casa unes sopes idéntiques però amb farigola... amb menta mai l'he fet i això que tinc menta al balcó.
M'emporto l'idea, gràcies per compartirla!
Una abraçada,
Palmira

Unknown ha dit...

L'havia feta amb farigola però amb menta no se m'hagués ocorregut, la provare!
Gràcies anirac ;)
Anna

Anirac ha dit...

us agradarà molt!

Seguidors