dilluns, 23 de febrer del 2015
Sopes de menta
Les sopes de pa eren una menja molt habitual antigament entre la gent senzilla, una forma fàcil i saborosa de "reciclar" el pa sec i també de fer un àpat amb una certa consistència. Aquí en presentem una de les més populars, la de menta. Explicarem dues maneres de fer-la. Les podem fer amb pa sec (o torrat al forn) o bé comprar una de les bosses de pa que vénen als forns amb llesquetes primes de pa torrat, llavors haurem d'anar amb compte perquè hi ha forns que les venen salades i amb un xic d'oli.
Ingredients (1 persona):
Aigua
1 brot de menta fresca
2 o 3 llesques de pa sec (o un grapat de llesquetes si són de forn)
oli i sal
1 ou (optatiu)
Primera manera de fer-la (la de la foto):
Fem bullir la quantitat d'aigua que volguem i quan comenci a bullir, hi tirem la branqueta de menta. Passats uns minuts i quan comenci a fer olor, hi tirem les llesques de pa, la sal i un xic d'oli. Deixem que bulli i que el pa es desfaci. Ho batrem tot amb el batedor o bé amb el túrmix (llavors millor treure la branca de menta) fins que quedi el més desfet possible. Afegim, si ho volem, l'ou sencer i batrem tot. Servim immediatament. En aquest cas, estariem parlant d' unes sopes bullides.
Segona forma:
Aquesta seria la forma de fer sopes escaldades. Fem bullir l'aigua amb la menta i la sal i en un plat, hi posem el pa torrat, una mica d'oli i l'ou trencat pel damunt. Quan la menta faci uns minuts que bulli i ja faci olor tota la sopa i comenci a agafar color l'aigua, ho retirem del foc i ho aboquem damunt el pa i l'ou. Deixem que l'ou qualli i que el pa s'estovi.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
Fem a casa unes sopes idéntiques però amb farigola... amb menta mai l'he fet i això que tinc menta al balcó.
M'emporto l'idea, gràcies per compartirla!
Una abraçada,
Palmira
L'havia feta amb farigola però amb menta no se m'hagués ocorregut, la provare!
Gràcies anirac ;)
Anna
us agradarà molt!
Publica un comentari a l'entrada