dimarts, 10 de març del 2015

Truita d'escarola


Una recepta per aprofitar les fulles més verdes de l'escarola. Ens la varem explicar les pageses del Prat que vénen a vendre a Santa Caterina. Des de llavors, la fem sovint, especialment per dijous gras!

Ingredients (1 persona):
2 ous
1 raig de llet
les fulles verdes de l'escarola
1 all tendre
oli i sal

En una paella posem un raig d'oli (no gaire) i quan sigui calent, hi tirem l'all tendre tallat ben fi. Quan sigui mig cuit, hi afegim les fulles verdes de l'escarola, prèviament netes i tallades a trossos. Deixem que cogui. Les fulles es reduiran moltíssim , per tant, no tinguem por d'omplir la paella. Si hi ha massa oli, el retirarem.

A part, batrem els ous amb un rajolí de llet i sal. Reservem.

Quan l'escarola sigui ben cuita, hi aboquem pel damunt els ous i deixem que es coguin. Millor remenem una mica al principi, aixecant les fulles perquè l'ou arribi al fons de la paella. Quan l'ou sigui quasi quallat, amb l'ajut d'un plat, girem la truita i la fem coure de l'altra banda: tapem la paella amb un plat pla o fondo (es igual) i amb decisió, capgirem la paella . Retirem el plat i la part de dalt de la truita estarà abaix. Tornem la truita a la paella fent-la lliscar pel plat de forma que la part més crua ens quedi a baix de la paella. Deixem que cogui. Si cal repetim l'operació fins que sigui ben cuita. Servim.

4 comentaris:

Palmira POM ha dit...

És una recepta d'aprofitament que faig molt a casa en aquesta época de l'any!
M'agrada molt com qued i a més aixi ho aprofitem tot!!!
Una abraçada.
Palmira

sandra/ josemaria ha dit...

queda genial

trifasic de baileys ha dit...

ostres aquesta recepta la vaig trobar a un llibre antic de la meva iaia!! jo a vegades la faig amb enciam, quan aquests està pensit! petons

Unknown ha dit...

Llàstima haver vist la recepta tard, ja que a l'hort n'hem tingut un munt i hagués sigut una bona manera de gastar-les. De totes mameneres la provare!!

Seguidors