dimecres, 1 d’abril del 2015

Coca de carabassa i romaní


Després de fer la coca "girada" amb carxofes, vam decidir provar-ne de fer una amb carabassa perquè quedes ben cuita i confitada

Ingredients (2 o 3 persones):

per la pasta:
250 g de farina
125 g de cervesa
50 g d'oli
sal

mitja carabassa (no tinc quantitats, ho vaig fer a ull)
un brot de romaní
1 ceba


Començarem per tallar la carbassa a talls prims i no gaire grossos i la ceba a llunes primes, els amanirem amb un xic de sal i un raig d'oli i ho deixarem reposar.

Mentrestant començarem a  preparar la pasta; com que duu cervesa no ens caldrà ni posar-hi llevat. En un bol, posem la farina i la sal, hi afegim l'oli i la cervesa, barregem fins a formar una pasta amb consistència que es pogui escampar fàcilment amb la mà o el corró de cuina però que mantingui la forma. Deixem reposar uns 20 minuts.

En una safata o plàtera que pugui anar al forn, hi tirem un raig d'oli, i repartim pel fons els talls de carbassa, una mica de romaní i damunt d'ells, la ceba. Amanim amb un altre raig d'oli.

Mentrestant estirem la pasta i cobrim amb ella les verdures. Enfornem a 190º i ho deixem coure fins que la pasta tingui un color dauradet suau.

Traiem del forn i girem la coca. Hi tirem un raig d'oli pel damunt i ja ho podem servir.

3 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Totes les coques m'agraden i aquesta versió amb carbassa em sembla molt original... Me l'emporto tot i que les carbasses ara són força dures de pelar i coure!
Petons !
Palmira

Anirac ha dit...

hola!!
Com sempre, moltes gràcies per comentar!!
Sí, pelar carabasses no és molt agraït, jo ara faig servir el pelapatates i va força bé! Cuites així, amb la coca girada queden boníssimes i molt cuitetes, fins i tot un punt confitadetes.....

Unknown ha dit...

Que original, m'arriscaré i ho provare! ;)
petons
Anna

Seguidors