dilluns, 27 de juliol del 2015

Sardines a la llauna

Normalment l'expressió "a la llauna" l'associem a la famosa recepta del bacallà, però també podem fer a la llauna, unes sardines per exemple, com aquestes que tenia al congelador....

Ingredients (2 persones):

12-15 sardines
2 o 3 tomàquets grossos ben madurs
alls (abundants)
julivert (abundant)
pa ratllat
vi blanc o aigua

una llauna que pugui anar al forn

En una paella amb oli, hi tirem uns quants alls pelats i ben picolats, deixem que enrosseixin una mica i hi afegim el tomàquet ratllat. Deixem que es faci el sofregit. Hi afegim una mica d'aigua (o el vi blanc) i deixem que segueixi concentrant-se. Hi tirem sal i un xic de sucre per l'acidesa i cuinem fins que sigui ben concentrat.

Escampem el sofregit pel fons d'una llauna que pugui anar al forn.

Netegem les espines de les seves escates i les buidem. Les fregim una mica a la mateixa paella i les anem disposant damunt el tomàquet fregit.

Escampem damunt les sardines ja mig cuites, alls i julivert ben trinxats i barrejats amb pa ratllat fins que quedin força cobertes. Ho ruixem amb un fil d'oli i ho enfornem uns minuts a 180º fins que siguin cuites del tot. Servim.

Seguidors