dimarts, 12 de gener del 2016

Fideus a la cassola amb lletons

Avui presentem una altra recepta amb fideus a la cassola, aquests cop acompanyats de lletons (ametlles li diuen a segons quins llocs), aquests menuts no són fàcils de trobar ,i és una llàstima perquè són ben bons. La manera de fer-los més fàcil és arrebossats, però amb aquesta altra manera queda un plat principal d'allò més gustós.

Ingredients (2 persones):

100 gr de fideus
10-12 peces de lletons
1 ceba petita
1 tros de pebret verd
1 tomàquet madur
1 patata petita
alls al gust
julivert
aigua o brou suau


Començarem per sofregir lleugerament els alls en una cassola de fang, quan comencin a prendre color, els retirem i reservem. En el mateix oli, hi sofregim la ceba tallada menuda. Quan sigui transparent hi afegim el pebrot verd, els alls i el julivert trinxats ben fins. Quan siguin cuits, hi afegim el tomàquet ratllat i ho salem i empebrem.  Deixem que faci xup-xup i es concentri el sofregit.

Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegim la patata tallada a llesques fines. És millor començar a tallar amb el ganivet i acabar amb les mans per esqueixar la patata i llavors, durant la cocció deixa anar midó i es concentra més el suquet. Quan hagin passat uns cinc minuts, hi afegim els lletons i deixem que cogui per uns altres cinc o set minuts. Afegim llavors els fideus, els hi fem donar unes quantes voltes perquè s'impregnin del suc i hi aboquem aigua calenta o brou fins a cobrir del tot els fideus.

Deixem coure el conjunt a foc mig uns 15 minuts o fins que les patates i els fideus siguin cuits. Ens ha de quedar sucós. Rectifiquem de sal i ho deixem reposar amb el foc apagat cinc minuts més.

1 comentari:

El pare ha dit...

No, no és gens fàcil de trobar lletons. Aquest fideus han d'estar boníssims.

Seguidors