dilluns, 4 de gener de 2016

Caldereta de llagosta V. 2.0



Una recepta molt adient per aquestes festes....la llagosta en el nostre cas era congelada..coses del pressupost....D'aquesta recepta hi ha diverses variants i aquesta és la nostra adaptació.

Ingredients (2 persona):
1 llagosta d'aprox. 1kg
1 ceba grossa
2 tomàquets madrus
1 pebrot vermell
1 nyora
alls i julivert al gust
un got de vi blanc

Per a fer el brou de peix:
espines de peix (en el nostre cas de bruixa)
all, julivert, porro, aigua i sal

Per la picada:
alls al gust
julivert
ametlles i avellanes
una llesqueta de pa fregit

Agafem la llagosta i li separem el cos del cap. El cap es talla per la meitat, se li treuen les antenes, es retira el cervell i la sang i es guarden en un bol juntament amb l'aigua que deixi anar.Li traiem els budells. Tallem la cua a rodanxes o medallons (com vulguem dir-lis) aprofitant els segments de la cua. Salem i empebrem i reservem.

En una cassola de fang, es fa un sofregit amb el cap i les antenes, la ceba pelada i tallada a trossos, el pebrot vermell també a trossos, l'all pelat, el julivert i els tomàquets a trossos, la nyora tallada per la meitat i quan estigui ben sofregit, hi afegim el brou que haurem preparat bullint les espines durant vint minuts amb la resta dels ingredients de la llista. Deixem que cogui durant vint minuts. Retirem el cap i les antenes i triturem (o passem pel passa-pures) el sofregit, colant el brou o suc resultant.

A la mateixa cassola de fang, hi aboquem el vi, hi afegim els medallons de la cua, el triturat del sofregit i ho deixem coure 15 minuts a foc lent. Afegim la picada que tindrem ja preparada i ho deixem coure cinc minuts més.

Es servei acompanyada de pa torradet (com si fessim sopes de pa).



Seguidors