dilluns, 18 de gener del 2016

Arròs, col i fessols (olleta ampostosina)


Aquesta recepta l'hem trobada per la xarxa, hi ha diverses variants, i sovint, porta més carn (cap de costella i/o orella i morro de porc), la nostra seria, per tant, una mena de versió light. Les receptes no diuen tampoc amb quina mena de baldana és cou normalment, nosaltres ho hem provat amb les dues menes que coneixem i preferim la baldana (el botifarró típic de l'Ebre) fet d'arròs (el de la foto és de ceba).

Ingredients (2 persones):

100 gr d'arròs
150 gr de mongetes cuites (aquí)
un tros de col d'olla (millor la col d'olla que no pas les altres)
2 baldanes o botifarrons d'arròs
2 tomàquets madurs
pebre vermell dolç
alls al gust

En una olla hi posem un fil d'oli i, quan sigui calent, hi fem coure les baldanes (abans les haurem punxat una mica), quan siguin mig cuites les retirem i llavors hi posem els alls tallats a làmines fines, abans no ens agafin gaire color, hi afegim el tomàquet ratllat (vigileu que pot esquitxar). Deixem que es concentri bé i llavors hi afegim les fulles de col tallades i netes i el pebre vermell dolç i sal. Deixem que cogui bé i quan la col sigui cuita, hi aboquem aigua suficient per coure l'arròs. Quan comenci a bullir l'aigua hi afegim l'arròs.

Quan l'arròs sigui quasi cuit, hi afegim les mongetes cuites i les baldanes. Deixem que acabi de coure's i rectifiquem de sal. Si les mongetes es desfan una mica, millor perquè li dóna més consistència al plat. Cal que quedi caldós, perquè es menja amb cullera.

2 comentaris:

El pare ha dit...

No coneixia aquest plat i em sembla una bona opció, un plat d'hivern que em ve de gust provar.

No tot són postres ha dit...

Oh, oh, ooohhhh aquesta olleta la farem bwn aviat perquè m'encanta!!!
Ptnts
Glòria

Seguidors