dilluns, 18 d’abril de 2016

Baigan Bartha (albergínies hindús)

Aquest cop una altra versió d'un plat tradicional hindú...és força dificil seguir fidelment les receptes d'aquell país, els ingredients són díficils de trobar sovint i per altra banda, no podem oblidar que si (com en el meu cas) traiem les receptes d'internet, ens hem de refiar que les fonts siguin fidels a la recepta (cosa que ja sabem que no sempre és així)...de totes maneres, la recepta queda molt bona i és una manera diferent de menjar les albergínies...(les podem acompanyar d'arròs blanc)

Ingredients (2 persones):

3-4 albergínies
3 o 4 tomàquets madurs
1 pebrot vermell petit
1 bitxo
1 culleradeta de cúrcuma
1 tros de gingebre fresc
1 cullerada sopera de comí en llavors
1 culleradeta de coriandre en pols
1 culleradeta de garam masala
coriandre fresc trinxadet


Escalivem les albergínies de la forma habitual. Pelem i tallem a trossos i reservem.

En una paella o cassola petita, sofregim lleugerament el pebrot vermell tallat a trossos. El traiem del foc i el reservem.

Al  mateix oli, hi tirem les llavors de comí, deixem que es fregeixin un miqueta i immediatament, hi afegim el tomàquet prèviament ratllat, el gingebre també ratllat i el bitxo. Deixem que cogui i que es concentri el sofregit.

Quan el tomàquet comenci a estar sofregit i concentrat, hi afegim la cúrcuma i el coriandre en pols. Donem uns tombs, i hi afegim l'albergínia. Salem i deixem que cogui uns deu minuts. un cop passats els deu minuts, hi afegim el garam masala, el pebrot que prèviament hem sofregit i el coriandre fresc trinxadet. Deixem coure uns minuts més (3-4) i ja ho podem servir.

Seguidors