diumenge, 10 d’abril del 2016

Ofegat de la Segarra


Avui presentem la nostra versió d'aquest plat típic de la comarca de la Segarra..i és que aquesta Setmana Santa hem tingut la sort de passar uns dies al petit poble de Torà i hem pogut tastar aquest plat al famós Hostal Jaumet...

Ingredients (2 persones):

100 g de mongetes cuites (en el nostre cas, de Santa Pau)
1/2 peu de porc
1 tros d'orella de porc
2 cebes petites
2 tomàquets ben madurs
1 pessic de pebre vermell
1 pessic de pebre negre
1 branqueta de romaní (petita)
1 branqueta de farigola
1 branqueta de marduix
1 fulla de llorer
1 presa de xocolata
3 o 4 nous senceres
4 o 5 ametlles torrades
2 alls pelats
1 gotet de vi blanc
2 gots de brou suau o d'aigua

En una cassola, fem un sofregit de ceba ben trinxadeta. Quan comenci a agafar color, hi afegim el tomàquet tallat a trossets petits i una mica de sucre. Deixem que cogui uns deu minuts, fins que es concentri bé. Hi afegim les herbes (tomaní, farigola, marduix, llorer) en un farcellet lligat amb fil, el pebre vermell i el negre. Hi donem un tomb, i hi afegim el vi i el brou. Tapem i deixem que arrenqui el bull.

Quan arrenqui el bull, hi afegim el peu de porc i l'orella de porc tallats a trossos.  Tapem i deixem que cogui a foc mig durant un parell d'hores (sí, és d'aquests guisats antics de fer la xup-xup).

Si cal, hi afegim més brou o aigua durant la cocció. Mentrestant, fem la picada amb les nous, les ametlles, els alls, la xocolata i un xic de sal.

Passades dues hores, hi afegim la picada deixatada amb un xic de la salsa i les mongetes ja cuites. Deixem que cogui uns vint minuts. Parem el foc, deixem reposar uns minuts i ja podem servir!


Seguidors