dijous, 27 de desembre del 2018

Tagine de coll de xai amb codonys 2.0

Avui tenim una recepta exòtica...una recepta que, a més a més, duu codonys, una fruita que no és gaire aprofitada a la nostra cuina més enllà del codonyat i alguna recepta amb vedella. Fàcil de fer i de molt bon resultat. Hem fet algunes variacions a la recepta original perquè, per començar, no tenim cap tagine, que és l'olla on caldria coure-ho ...l'hem substituïda per una olla de ferro colat.

Ingredients (4 persones):

1 coll de xai a talls
1 codony gros
2 cullerada soperes de mel de bona qualitat
1 branqueta de canyella
1 cullerada de postres de canyella
2 cullerada sopera de sucre
1 ceba de Figueres
uns brins de safrà

Començarem per a enrossir el xai a la cassola directament, amb un raig d'oli. El xai serà ja net i polit de possibles excessos de greix, salat i empebrat al gust.

Quan comenci a agafar color, hi afegim la ceba tallada fina i la branqueta de canyella. Deixem que comenci a transparentar. Llavors hi afegim, el safrà, la resta de la canyella. Hi donem un parell de tombs a tot plegat i hi afegim un cassonet d'aigua i els codonys tallats a grills. Tapem i deixem que faci xup-xup. A mitja cocció, hi afegim el sucre i la mel. Si cal, perquè ens quedi sucòs, hi afegirem una mica d'aigua. Si queda massa aigualit, podem destapar l'olla.

Servim quan la carn sigui ben tendra i el codony també.

Seguidors