dimecres, 2 de gener del 2019

Arròs de crestes de gall

Aprofitant que tothom estava fent brou de Nadal i escudelles, vam veure que a la polleria tenien moltes crestes de gall així que vam tenir la idea de fer-les amb arròs....

Ingredients (2 persones):

160 g d'arròs
7 o 8 crestes de gall per persona
1/2 pebrot vermell petit
1 pebrot verd petit
1/2 ceba petita
2 o 3 tomàquets madurs
1 all
julivert
brins de safrà

Començarem per netejar les crestes i si encara tenen una mica de borrissol, cremar-ho amb la flama del gas.

En un cassó, hi posem aigua i quan bulli, hi tirem les crestes fins que siguin cuites. Reservem.

En una cassola de fang, hi posem un raig d'oli i enrossim l'all pelat. Reservem.

A la mateix cassola i amb el mateix oli, hi tiremla ceba ben picolada, una mica de sal i deixem que comenci a coure. Hi afegim també els pebrots ben menuts i deixem que cogui. Quan siguin ben cuits, hi tirem els tomàquets ratllats i l'all i el julivert picats en el morter i el safrà. Deixem que el sofregit es concentri bé. Si cal, hi podem posar-hi aigua de la cocció de les crestes, fins que tinguem ben cuit el sofregit.

Llaors, hi afegim l'arròs i hi donem uns quants tombs, així l'arròs començarà a absorvir els gustos. hi aboquem l'aigua de coure les crestes que hagi tornat a bullir, a raó de 1, 5 mesures d'aigua per mesura d'arròs. Hi afegim també les crestes tallades excepte alguna per decoració.

Quan porti cinc minuts bullint el conjunt a foc fort, rectifiquem de sal, ho abaixem i deixem que cogui 15 minuts més a foc suau. apaguem el foc, i deixem repossar cinc minuts més. Servim.

Seguidors