Una recepta que ens va quedar pendent de penjar de la primavera; la vam treure del llibre "La Teca" (un clàssic de la cuina catalana!) i la vam fer a les acaballes de la temporada pèsols. Els peus de porc els podem comprar ja cuits i en aquest cas, ens caldrà un brou suau o aigua o bé, coure'ls nosaltres mateixos (veure apartat com fer) i llavors ens caldrà reservar una mica de brou de la seva cocció.
Ingredients (2 persones):
1 peu de porc partir per la meitat
1 kg de pèsols (abans de desgranar-los)
20 gr de pinyons
1 kg de pèsols (abans de desgranar-los)
20 gr de pinyons
2-3 tomàquets madurs
picada: 1 carquinyoli, dos grans d'all, 10-12 avellanes torrades, 10-12 ametlles torrades, julivert, uns brins de safrà, vi ranci per a estovar el carquinyoli.
1 ou i farina per arrebossar els peus
Prepararem una cassola estreta i fonda i amb tapa.
Batrem l'ou i passarem per farina i per aquest ou els peus de porc a qui prèviament els hi haurem tret el màxim d'ossos possible (cal fer-ho quan estiguin una mica calents). A mesura que agafin color, els posarem a la cassola. Quan els tinguem ben rossos i tots a la cassola, hi aboquem pel damunt una salsa fet amb els tomàquets ratllats i una mica de brou. Hi afegim també els pinyons i els pèsols i , si cal, més caldo. Tapem i deixem coure tot junt a foc molt baix.
Mentrestant, farem la picada amb tots els ingredients. Cal que ens quedi ben fineta.
Quan sigui tot quasi cuit, hi afegim la picada deixatada amb el suc i deixem coure 10-15 mnuts més (mirar com estan de cuits els pèsols per saber si anem bé). Rectifiquem de sal i pebre si cal mentrestant ..i ja ho tindrem!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada