diumenge, 20 de juny de 2010

Brioix de sobrassada i mel

Aquesta recepta de brioix salat la vaig treure d'un programa de televisió (no recordo exactament quin), em va semblar que quedaria molt bo, doncs ja havíem provar la combinació sobrassada i mel i ens agrada força. La forma que té la vaig imitar d'algunes pàgines webs, em va semblar una presentació molt pràctica a l'hora de "repartir" les porcions del brioix.
Necessitarem:
sobrassada (uns 200 gr)
una cullerada de mel de romaní
pel brioix:
350 g de farina
75 g de mantega
1 ou ( més un altre per pintar el brioix)
50 g de sucre
20 g de llevat de forner
200 cc de llet
sal

Treballem la sobrassada i la mel fins aconseguir una pasta, si cal afegir-hi més mel, l'hi afegim.
En 100 g de farina i una mica de llet, desfem el llevat. Deixem que creixi. Això ens farà de "mare".
A part, barrejem en un bol, la resta de la farina, la sal, el sucre, la mantega estovada i l'ou (serà el pastró).
Quan la mare hagi llevat i doblat el seu volum, l'afegim a la resta de la pasta. Ho barrejem bé, ho treballem i ho deixem que dobli el volum, tapat amb un drap i en un lloc on no hi hagi corrent d'aire.
Quan hagi doblat el volum, en fem 9 parts i els hi donem forma de bola. Fem 9 parts també de la pasta de la sobrassada i farcim les boletes. En un motllo rodó prèviament untat de mantega, les distribuim deixant espai entre elles. Deixem que tornin a llevar.
Pintem el brioix amb rovell d'ou batut dissolt en una mica d'aigua i empolsinem amb sèsam.
Ho posem al forn, calent a 180º fins que sigui cuit i tingui un color dauradet.

Seguidors