Aquesta recepta de brioix salat la vaig treure d'un programa de televisió (no recordo exactament quin), em va semblar que quedaria molt bo, doncs ja havíem provar la combinació sobrassada i mel i ens agrada força. La forma que té la vaig imitar d'algunes pàgines webs, em va semblar una presentació molt pràctica a l'hora de "repartir" les porcions del brioix.
Necessitarem:
sobrassada (uns 200 gr)
una cullerada de mel de romaní
pel brioix:
350 g de farina
75 g de mantega
1 ou ( més un altre per pintar el brioix)
50 g de sucre
20 g de llevat de forner
200 cc de llet
sal
Treballem la sobrassada i la mel fins aconseguir una pasta, si cal afegir-hi més mel, l'hi afegim.
En 100 g de farina i una mica de llet, desfem el llevat. Deixem que creixi. Això ens farà de "mare".
A part, barrejem en un bol, la resta de la farina, la sal, el sucre, la mantega estovada i l'ou (serà el pastró).
Quan la mare hagi llevat i doblat el seu volum, l'afegim a la resta de la pasta. Ho barrejem bé, ho treballem i ho deixem que dobli el volum, tapat amb un drap i en un lloc on no hi hagi corrent d'aire.
Quan hagi doblat el volum, en fem 9 parts i els hi donem forma de bola. Fem 9 parts també de la pasta de la sobrassada i farcim les boletes. En un motllo rodó prèviament untat de mantega, les distribuim deixant espai entre elles. Deixem que tornin a llevar.
Pintem el brioix amb rovell d'ou batut dissolt en una mica d'aigua i empolsinem amb sèsam.
Ho posem al forn, calent a 180º fins que sigui cuit i tingui un color dauradet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada