dimecres, 21 de febrer de 2018

Crema garrotxina amb fruits secs

Més receptes amb ratafia...aquest cop unes postres senzilletes i molt bones...

Ingredients (4 persones):
3 iogurts grecs
50 g de fruits secs: nous o avellanes
225 g de sucre
125 ml d'aigua
un raig de ratafia
6 o 7 cullerades de ratafia reduïda

Reduirem la ratafia posant-la en un cassó i deixant que cogui fins que sigui reduïda a consistència semblant al caramel.

Fem un almívar amb el sucre i l'aigua: posem el sucre i l'aigua al foc en un altre cassó i deixem que es redueixi sense remenar el sucre fins que agafi un color daurat. hi afegim un raig de ratafia.

Tindrem els fruits secs lleugerament trinxats i escampats damunt paper de cuina. Escampem el caramel pel damunt fent una capeta fina i deixem que es refredi. Trenquem la pel·lícula de caramel amb fruits secs a trossos i reservem.

Barregem els iogurts amb la ratafia reduïda i si ens agrada dolç amb una mica més de sucre. Posem els iogurts en copes i decorem amb el caramel de fruits secs.


Seguidors