dijous, 3 de novembre del 2011

Bacallà amb anous i prunes

Una manera senzilla i no gaire corrent de fer el bacallà. Aquesta recepta la vàrem trobar fa temps en un llibre de cuina catalana. I com que a nosaltres el bacallà ens encanta, doncs es clar, ens la vàrem apuntar!

Ingredients (2 persones)
2 talls de bacallà petits per persona
un grapat de nous
1 grapat de prunes seques
1 branqueta de canyella
vi ranci

Començarem per posar les prunes seques sense ós en remull un parell d'hores.
Trindrem el bacallà a talls ja remullat i dessalat. Si ho hem de fer a casa, recordem que cal possar-lo en aigua, amb la pell cap amunt, ben cobert,  deixar-lo a temperatura ambient i anar canviat l'aigua durant tres dies. També el podem possar a la nevera, i canviar l'aigua només un cop, llavors l'haurem de deixar en remull 4 o 5 dies.
En una paella amb oli, fregirem la branqueta de canyella i després d'un parell de minuts, la retirarem.
Enfarinarem el bacallà, dues voltes i el fregirem en l'oli on prèviament em fregit la canyella.  Quan sigui ben ros, el treuerem i el posarem en una safata. Procurem que estigui calenta.
Llavors, en el mateix oli, hi tirem les prunes previament remullades ja escorregudes, les nous i un raig de vi ranci. Deixem que bulli uns minuts fins que s'evapori bona part de l'alcohol que porta el vi ranci i ho aboquem damunt el bacallà.
Servirm immediatament.

4 comentaris:

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Ostres, el bacallà també m´agrada molt i poques vegades l´he preparat, m´apunto la recepta perquè ha de ser una delícia...petonets

trifasic de baileys ha dit...

M'encanta!!!!!!!!! aiii el meu bacallà, amb aquesta combinació està fantàstic!!! és el meu peix preferit...es nota? jeej petons

Jepi ha dit...

Bona recepta de tardor.Bo, fàcil i ràpid de fer,genial !!!!

bojosperlacuina ha dit...

Quina bona idea, la combinació!

Seguidors