dijous, 10 de novembre de 2011

Crumble de codony i pera

Aquestes postres les hem fetes per aprofitar la temporada de codonys i provar de fer amb ells alguna cosa més que el codonyat. El resultat ha sigut molt i molt bo!

Ingredients (5 persones):
1 codony mitjà
1 pera "flor d'hivern" mitjana
4 o 5 castanyes torrades
1 cullerada de sucre grossa
1 mica de canyella en pols

pel crumble:
70 g de farina
70 g de mantega freda tallada a bocins
50 g de sucre
canyella en pols

En el forn calent, fem coure el codony i la pera. Quan siguin quasi bé del tot fets, els treiem i deixem que es refredin.

Un cop freds, els pelem i els tallem a daus. Barregem amb el sucre i la canyella i reservem.

En un bol posem la farina, la mantega, el sucre i la canyella. Treballem amb les mans sense pastar, només ajuntant-ho tot com si féssim una pasta brisa. Quan tinguem tots els ingredients barrejats fent grumolls, amb una consistència terrosa i uns grumolls més grans que els altres, ja tindrem el crumble preparat. Ho posem una estona a la nevera (uns 30 minuts).

En uns recipients que puguin anar al forn: flameres, gotets o similars, repartim la barreja de fruites. Després hi tirem el crumble pel damunt i enfornem a foc ja calent (180º) fins que el crumble sigui crocant i comenci a agafar color. Servir tebi o a temperatura ambient.

2 comentaris:

Judith ha dit...

No és d'estranyar que tinguessiu un bon resultat´el codony és boníssim i amb el crumble li va a la perfecció!!

Con Pan y Vino ha dit...

M'agrada molt la combinació, i tots els ingredients són molt de temporada!! felicitacions!

Seguidors