dilluns, 21 de novembre del 2011

Pastís Liz

 Una altra recepta de dolç, aquest cop la d'un pastís que ens vàren ensenyar a fer ja fa uns quants anyets en un curset de cuina, una pasta brisa amb espècies i avellana i un farcit fàcil: melmelada! Relativament senzill i molt bon resultats!

Ingredients :
300 g de farina
125 g d'avellana torrada en pols (si no en tenim, avellada torrada triturada amb la picadora)
100 g de sucre
125 g de mantega
3 ous (1 per pintar)
1 cullerada de postres de canyella
1 llimona (la pell ratllada)
2 claus d'olor (triturats)
sal
250 g de melmelada de gerds

Formem un volcanet amb la farina i al mig (al "crater") hi posem la mantega estovada, les avellanes ratllades, el sucre, dos ous, la canyella, les ratlladures de llimona, els claus i la sal (un pessic). Es comencen a barrejar primer els ingredients de dins el volcanet i de mica en mica la farina fins que ens quedi tot ben lligat. No cal pastar-ho, només treballar-ho el justet perquè quedi tot junt i homogeni.

Deixem reposar la pasta a la nevera durant una hora (tapada amb un drap).

Passar aquest temps treiem la pasta de la nevera, fem dues parts . Amb una de les meitat, l'estirem amb cura (ull! es trenca molt fàcilment) i farcim un motllo rodó amb ella.Deixem unes vores altres. Punxem la pasta amb la forquilla, així quan cogui no farà bombolles o pujarà.
Farcim amb la confitura i mentrestant, preparem tires de pasta per a fer l'enreixat. Han de tenir una amplada d'1,5 cm aproximadament. Caldrà que anem amb comte, doncs la pasta es trenca fàcilment.
Formem el dibuix de l'enreixat (o un altre qualsevol) i pintem tota la superfície amb l'ou batut Mentrestant, tindrem el forn calent a 180 graus. Enfornarem el pastís i el deixarem uns 30 minuts. 

3 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Que bonic que en queda :) i ha de ser molt dolç. També quedaria bé amb fruita, oi?

trifasic de baileys ha dit...

No n'havia sentit mai a parlar però m'agrada mooolt l'aspecte que té! apuntat queda! petons

La cuina de l'Eri ha dit...

Aquesta massa amb la melmelada ha que quedar molt, però que molt bo.
Petons

Seguidors