dimecres, 16 de novembre del 2011

Croquetes de carn (les de la mare)

També conegudes com Les Croquetes...doncs és que no podem dir res més, simplement les millors croquetes del món...les de carn, les de la recepta familiar, les de la mare....

Ingredients (25-30 peces)
2 pits de pollastre
250 g de vedella (la peça que es diu conill)
pel brou: 1 pastanaga, 2 porros, 1 ceba, 1 branca d'api i una patata

per la beixamel:
1 ceba grossa
1 l de llet
farina (2 cullerades soperes ben plenes)
50 g de mantega
nou moscada i pebre negre

per arrebossar les croquetes.
1 ou
farina de galeta
farina


Aquesta carn l'haurem bullit juntament amb les verdures tal i com expliquem aquí.
Reservem la carn, deixem que es refredi i la desossem.

Mentrestant, en una paella grossa, hi tirem un raig d'oli i la ceba tallada en juliana (una bona quantitat). Quan comenci a tenir color, hi afegirem els pits de pollastre i la vedella tallats a trossos no gaire petits. Es passa tot per la paella, se'ls hi dóna unes voltes i es treu i es passa per la picadora.

A la mateixa paella, hi tornem a tirar un raig d'oli o aprofitem el que hagi quedat (millor) i hi afegim la mantega i un parell de cullerades ben plenes soperes de farina. Es deixa coure, i quan comenci a agafar color i la farina ja no tingui gust a cru, hi afegim una mica de llet i deixem que es lligui tot. Llavors hi afegim tota la carn i un altre raig de llet, sal, pebre i nou moscada. Ho treballem tot molt bé perquè ens quedi ben lligat. Remenem durant uns 20 minuts a foc baix, fins que quedi una pasta ben espessa, i es desenganxi de les parets i la superfície bombollegi. Es rectifica de sal i pebre i s'aboca a una plàtera. Quan hagin passat uns minuts, tapem la pasta amb un paper flim de cuina per evitar que s'ens faci crosta. Deixem refredar.

Quan la pasta sigui ben freda, amb una cullera sopera en fem porcions. A cada porció, se li dóna la forma allargada tìpica i es passa primer per  farina, després per ou batut i per últim per farina de galeta.

Es prepara una paella amb força oli i quan l'oli sigui calent es van posant les croquetes. Quan tinguin un bonic color daurat, es treuen del foc i es posen damunt de paper  de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.
Si sobra pasta , o si ho fem d'un dia per l'altre, mentre es refreda, podem en fer platets (aquí).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He arribat al teu blog des d'un altre i m'hi estic quedant por les receptes bones que tens, en aquesta que estem "les croquetes" a l'apartat d'ingredients per a la beixamel li falta la farina, ja sé que tothom sap que en porta, però com hi ha molts de principiants -per si vols afexir-lo. Pilar

anirac ha dit...

òndia! moltíssimes gràcies per dir-m'ho!! ho he afegit immediatament!

(i gràcies també per llegir el bloc!)

Seguidors