Com cada any per aquestes dates, Castellers de Barcelona celebren el "dia de la colla", tot un cap de setmana d'activitats que marquen el final de temporada; i com cada any, hi ha concurs gastronòmic. Aquesta va ser una de les dues receptes que vaig presentar. Aquestes rosquilles són típiques de la Noguera, jo he canviat l'anís per la ratafia simplement.
Ingredients (2 dotzenes aproximadament):
2 ous
250-300 g de farina aprox (dependrà de la mida dels ous i de la farina)
1 cullerada de cafè de matafaluga
1 tassa de cafè de ratafia (originariament, anís dolç)
100 g de sucre
5 cullerades d'oli
5 g de llevat de forner
Començarem per escalfar l'oli en una paella. Quan sigui calent, apaguem el foc i deixem refredar.
En un bol, batem els ous i el sucre fins que es torni una pasta esponjosa i blanquinosa. Hi afegim l'oli ja fred, la ratafia, la matafaluga i remenem. Incorporem la farina amb el llevat i treballem la pasta, ha de quedar flonja.
Amb les mans untades d'oli, fem unes boletes de la mida d'una nou i els hi fem un forat al mig. Les anem deixant en una llauna untada de mantega o folrada de paper de cuina. Deixem reposar les rosquilles una hora.
Enfornem a foc fort durant uns 15 minuts o fins que siguin rosses les rosquilles.
4 comentaris:
M'encanten! Amb ratafia no n'he fet mai però ho haurem de provar!
He de provar tantes coses bones que tinc una llistaaaa
Amb anís o ratafia...unes rosquilles increibles!! no les havia vist abans i m'agrada molt, sobretot perquè es fan al forn!! petons
M'agraden molt les rosquilles, i amb el toc de la ratafia genials!
PEtonets
Sandra
Una recepta tradicional i ben antiga! Segur que van tenir molt èxit a la trobada castellera ;)
Publica un comentari a l'entrada