dissabte, 28 de gener del 2012

Arròs al forn amb panses i cigrons

Una recepta valenciana fantàstica que hem descobert gràcies a la xarxa: arròs al forn amb cigrons, panses i moniatos. Hi ha petites variacions entre receptes, nosaltres ens hem guiat per aquesta d'aquí. La variació que hem fet,  és que el sofregit l'hem fet a la "catalana",amb ceba!

Ingredients (2 persones):
160 g d'arròs
1/2 vas de panses
150 g de cigrons aprox. (ja cuits)
2 moniatos petits (o 1 de gran)
1 all
1/2 ceba petita
1 tomàquet
pebre vermell
brou o aigua (1 mesura i 1/2  d'aigua o brou per mesura d'arròs)

Començarem posant les panses a remullar un parell d'hores abans.

En una cassola de fang, hi tirem un raig d'oli i quan sigui calent, hi tirem els moniatos tallats a llesques fines i sense pell. Quan siguin rossos, els treiem i reservem.

En el mateix oli, hi tirarem ara la ceba tallada petita i quan comenci a tornar.se transparent, l'all també tallat ben petit. Mentrestant, ratllarem el tomàquet madur i quan la ceba comenci a agafar color, tirem una mica de pebre vermell i afegirem al sofregit, salarem i deixarem que es concentri bé el sofregit.

Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi tirem els moniatos, les panses, els cigrons i l'arròs i hi donem unes voltes perquè l'arròs s'impregni bé del sofregit. En aquest punt, hi afegirem el brou (*) que haurem calentat a part.
Quan la cassola comenci a fer xup-xup, la posarem al forn, prèviament calent a 180º.

Deixem que cogui l'arròs dins el forn durant 15 minuts.

(*) hem de posar a bullir aigua o brou suficient per tenir per cada mesura d'arròs en volum, i mesura i mitja de líquit!

Seguidors