dijous, 19 de gener de 2012

Musclos a les 3 salses (oriental, mediterrània i cítrics)

Aquesta recepta l'hem treta del programa de televisió que té el cuiner Jordi Anglí  que ens agrada força: fa un cuina fàcil de vegades més tradicional, de vegades no; però sempre amb ingredients habituals i sense necessitar estris complicats, màquines ni gadgets ultrasofisticats (la nostra cuina és petitona, no tenim lloc!!). Una cuina molt del dia a dia, variada, gustosa, fàcil...En aquest cas, va preparar un aperitiu de musclos amb tres salses diferents: oriental, mediterrània i de cítrics.

Ingredients (2 persones):
1 kg de musclos
oli i una mica d'aigua

salsa oriental:
soja
bolets frescos (xampinyons en el nostre cas)
mirim o vi blanc

salsa mediterrània:
2 alls
alfàbrega
pell d'una llimona

salsa de cítrics:
1 mandarina (la pell)
1 taronja (la pell)
1 llimona (la pell)
vermuth blanc o vi blanc

Començarem per netejar els musclos: amb una ganivet treurem de les closques tot el que hi hagi enganxat.
Quan els tinguem ben nets, els posem un un pot amb una miqueta d'aigua (mig vas com a molt) i un raig d'oli. Encenem el foc, tapem el pot i deixem que s'obrin. Quan estiguin oberts, triem els musclos de les closques, les llancem i guardem (importantíssim!!) el suc que han fet els musclos. Recomanem colar-lo.
Això es pot fer el dia abans: podem guardar els musclos ja sense closca dins de la salsa que han fet a la nevera.

Comencem a fer les salses:
Per la salsa oriental: posem en una cassoleta petita un bon raig de soja i  una bon raig del mirin o vi blanc. Encenem el foc i hi afegim els bolets nets i tallats.  Fem que donin un parell de voltes i hi afegim un terç aproximadament de la salsa dels musclos i un terç dels musclos. Fem que bulli un minut i ho retirem del foc. No hi posarem ni sal ni pebre.

Per la salsa de cítrics: en una cassola petita, hi posem un raig de vi blanc o vermut blanc, i hi afegim la pela de la llimona, de la mandarina i de la taronja a tires ben fines. Caldrà que la pela estigui ben neta de la part blanca! Salem i empebrem al gus i deixem que bulli uns minuts, afegim la salsa dels musclos i els musclos (un terç de cadascun) i ho retirem del foc.

Per la salsa mediterrània: en una cassola petita,posem una mica d'oli i els alls tallats ben finets i també un tros de la pell d'una llimona tallada a tires fines i sense gens de part blanca. Deixem que es confiti amb l'oli, es a dir, que l'oli s'escalfi poc i faci que l'all i la llimona deixin anar tot el seu aroma sense arribar a enrossir-se.  Posem un terç de la salsa dels musclos, salem i empebrem. Retirem al cap d'uns minuts  (1-2) del foc. Hi afegim els musclos i l'alfàbrega tallada ben petita.

2 comentaris:

Con Pan y Vino ha dit...

Quines idees més bones per canviar i no fer sempre els musclos al vapor.

Roser ha dit...

Uauuuu deliciosos!! m'encanten els musclus al vapor, però si van acompanyats d'aquestes salsetes...no puc dir pas que no!! petons

Seguidors