dissabte, 7 de gener de 2012

Roques de xocolata

Unes postres pels adictes a la xocolata. El més "complicat" és el tema de temperar la xocolata, ens caldrà un bon termomètre de cuina! però el resultat són unes xocolatines addictives i que es guarden molt de temps fora de la nevera (això si no se les mengen abans!)

Ingredients (per unes 24 roques):
250 g de xocolata negra de cobertura
150 gr d'ametlles tallades a bastonets (les vénen així als supers i a les botigues de fruits secs)
opcional: canyella o qualsevol altra espècie (pebre vermell picant, gingebre....)

Altres:
termòmetre de cuina
2 olles o cassoles per a fer el bany maria (es a dir, una cal que ens càpiga dins de l'altra)

Començarem per a preparar el bany maria: a la cassola grossa hi posem aigua. L'aigua no ha d'arribar gaire a prop de la vora de cassola on anirà la xocolata, perquè podria esquitxar la xocolata i llavors no quedaria bé.

Posem dins la cassola petita la xocolata tallada o trencada a trossos petits i la cassola petita dins la cassola grossa, que toqui l'aigua. Encenem el foc. Deixem que es fongui la xocolata i quan arribi a 40-45º, la traiem del foc.

Escampem la xocolata calenta damunt del marbre ben net, barregem amb l'espàtula i controlem amb el termòmetre que baixi fins els 28º. Retornem la xocolata al cassó i controlem que arribi aquest cop a 31-32º.

Quan hagi arribat a 31-32º, la traiem definitivament del foc. Ara, hi afegim les espècies si fos el cas, i l'ametlla. Remenem fins que totes les ametlles estiguin ben xopes de xocolata. Ha de quedar molt espès.

Agafem dues culleres i anem fem boles de la mida d'una nou o més grossetes (però no gaire més) i les anem posant sobre paper de cuina o sobre una safata de silicona. Cal que la xocolata sigui tèbia. No ens podem adormir, hem d'anar treballant.

Quan ja tinguem totes les roques fetes, les deixem refredar fora de la nevera. Quedaran ben solidificades, brillants i no es fondrà la xocolata amb la calor dels dits.

3 comentaris:

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

M'encanten! Un pas a pas molt ben explicat.
Una abraçada

Teresa ha dit...

A mi també hem perden... què bones, i fa temps que no en faig... ! Bon any!

Roser ha dit...

Son super fàcils i quedes super bé!!! m'encantenn!!!petons

Seguidors