dimarts, 27 de març del 2012

Panadons de carabassa (dues receptes)

Una nova recepta de panadons, en aquests cas farcits de carabassa. Buscant per internet, hem trobat dues menes de farcit amb carabassa, així que hem decidit provar-los tots dos aprofitant que teníem una carbassa prou grossa. També hem canviat una mica la recepta de la pasta, doncs hem vist que en molts casos hi afegien oli i un ou.

Ingredients (12-15 unitats no gaire grans):

pel farcit:
1 carbassa d'uns 700 gr
un grapat de panses
1 cullerada sopera de sucre
1 culleradeta de cafè de canyella molta
oli i sal i pebre negre

per la pasta:
400 g de farina
5 gr de llevat de forner
200 ml d'aigua aprox.
1 tassa de cafè d'oli
1 ou
sal

Començarem per posar en remull les panses.

Tallarem la carbassa a trossos i la posarem al forn a 180º fins que sigui tova. Li traurem la pell i les llavors i repartirem la carn en dues porcions iguals separades.

La meitat de la carbassa, l'amanirem amb oli i sal i pebre negre. L'altra meitat, la barrejarem amb sucre, les  panses escorregudes i la canyella. Aquests seran els dos farciments dels panadons.

Passarem a preparar la pasta.  Damunt del marbre de la cuina, farem un volcà amb la farina i al centre hi posarem, l'ou, l'aigua, sal, el llevat esmicolat i l'oli. Barrejarem tots aquests darrers ingredients i anirem afegint-hi la farina dels costats. Treballarem la pasta fins que sigui homogènia, que no s'enganxi i fina.
Formarem una bola i la deixarem reposar fins que dobli el volum.

Quan la pasta hagi llevat, farem porcions de la mida d'una mandarina petita més o menys. Damunt el marbre enfarinat i amb l'ajut d'un corró enfarinat també, estirarem les boletes una a una fins a formar el panadó. Al mig hi posarem una porció de una de les dues pastes de carbassa, i tancarem, plegant pel mig i fent-lis una cresta.

Mentrestant escalfem el forn a 200º, quan els panadons siguin tots preparats, els posem damunt una llauna que pugi anar al forn enfarinada i els hi tirem un raig d'oli pel damunt. Enfornem fins que siguin daurats per fora. Traiem els panadons del forn i desseguit hi tirem un altre raig d'oli.

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Totes dues versions m'agraden molt, una en versió salat i l'altra dolça. I és que la carbassa m'encanta!!!!

laura46estefania ha dit...

Estas empanadillas, la masa, sirve tanto para dulce que para salado?.Saludos y gracias.

Anirac ha dit...

hola Laura!
sí sirven tambíen para dulce..la pasta queda bastante neutras en si, para dulce, si lo quieres potenciar más creo que se podria añadir un poco de azucar a la masa sin demasiados problemas!

Gràcies per comentar Gemma!

Anirac ha dit...

hola Laura!
sí sirven tambíen para dulce..la pasta queda bastante neutras en si, para dulce, si lo quieres potenciar más creo que se podria añadir un poco de azucar a la masa sin demasiados problemas!

Gràcies per comentar Gemma!

Seguidors