dilluns, 20 d’agost del 2012

Peus de porc a la llauna

Estem tan acostumats al típic bacallà a la llauna que sorprèn que els peus de porc també es puguin fer d'aquesta manera; vàrem trobar la recepta  en el clàssic de la cuina tradicional del Josep Lladonosa ("El gran llibre de la cuina catalana" ) i des de llavors l'hem fet un parell de cops.

Ingredients (2 persones):
2 peus de porc ja cuits (aquí)
2 tomàquets madurs
un ram de julivert
3 o 4 alls
pa ratllat
sal i pebre negre.

Començarem per a fer un sofregit amb el tomàquet ratllat; com sempre, hi afegirem una mica de sucre i salarem. Deixarem que es concentri bé. Podem afegir-hi una mica de suc de coure els peus de porc i deixar que es vagi fent lentament.

Tallem el julivert ben petit i pelem els alls i els picolem també. Tot ha de quedar ben picolat, hi afegim sal i pa ratllat. Barregem.

Posem damunt d'una llauna que pugui anar al forn el sofregit, damunt del sofregit els peus de porc cap amunt i empolsinem generosament amb l'all i el julivert i el pa ratllat. Hi tirem un fil d'oli. Enfornem uns 15 minuts.


4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Caram, tu! No hi hagués pensat en uns peus a la llauna... només en bacallà o cargols. Aquest plat té una pinta exquisita! Segur que no en va quedar gens! Petons

sandra/ josemaria ha dit...

un plat de luxe

lacuinadesempre.cat ha dit...

Bona recepta !!!

El pare ha dit...

Em sembla una molt bona aportació, una manera diferent que té molt bona pinta.

Seguidors