dilluns, 15 d’octubre de 2012

Peus de porc a l'agredolç

De formes de cuinar els peus de porc n'hi ha moltes, però aquesta és probablement una de les més curioses: amb salsa agredolça , i no, no és un plat xinès! és una recepta del llibre "El gran llibre de la Cuina Catalana" d'en J. Lladonosa!. La salsa agredolça és addictiva i el plat queda més lleuger que les receptes habituals.

Ingredients (2 persones):
2 peus de porc ja cuits (aqui)
200 ml de  mel
200 ml de vinagre
oli
farina


Un cop els peus estiguin bullits i els hi haguem tret algun dels ossos que siguin més fàcils, els salem i enfarinem (aquest pas és opcional).

Posem una paella amb oli al foc i enrossim els peus. Quan siguin rossos, traiem quasi tot l'oli i hi aboquem el vinagre. Deixem que bulli el vinagre fins que es redueixi a la meitat (desapareixerà l'olor també). Llavors afegim la mel i deixem que es faci la salsa. Quan tingui color caramel.litzat, ja ho tindrem fet i ja podrem servir-los.

5 comentaris:

Gemma ha dit...

No sóc gens de peus de porc, però amb aquesta salseta tan original segur que me'n menjaria un bon plat, je je je...

Marina A.F. ha dit...

Caram, agredolços? Això sí que s'ha de provar! Gràcies per compartir-ho!

Albert ha dit...

M'agrada!!!

sandra/ josemaria ha dit...

mare meva que bo

Fórmules Culinàries ha dit...

Realment si que és una recepta molt curiosa!
Perquè no m'agraden gens els peus de porc que sinó de ben segur que la provaria de fer!
ptns!!

Seguidors