dissabte, 6 d’octubre de 2012

Tonyina amb sèsam a la japonesa

Una altra recepta japonesa, aquest cop amb tonyina. Ben senzilla de fer! la gràcia és que en coure-la ens quedi crueta de dins: cal dir-li al peixater que ens talli la tonyina a daus o a tires d'un gruix de dos dits (ull! la tonyina de la foto no es va tallar expressament per a fer aquest plat). La tonyina ens ha de quedar cuita per l'exterior i crua per dins.

Ingredients (2 persones).
2 filets de tonyina
salsa de soja
mirin (o xerès dolç com a substitut)
sèsam en quantitat
pebre negre (opcional)

Posem una hora o dues abans de cuinar-los els filets ja tallats a marinar amb la soja i el mirin.

Escalfem una planxa de cuina ben calenta, amb un fil d'oli. Traiem les trossos de tonyina del marinat i els arrebossem amb sèsam. No cal salar-los, però si volem podem tirar-hi pebre negre.

Posem els talls arrebossats damunt la planxa i deixem que es coguin una miqueta només per cada costat. Ho podem acompanyar amb salsa de soja.

3 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

quina recepta mes gustosa

Gemma ha dit...

La tonyina volta i volta arrebossada amb sèsam queda boníssima!

Fórmules Culinàries ha dit...

A nosaltres també ens encanten les receptes japoneses!
aquesta amb tonyina i sésam queda ben bona!
ptns!!

Seguidors