dimarts, 16 d’abril del 2013

Faves a la tarragonina


Una recepta per aprofitar les últimes faves tendres de la temporada:  faves a la tarragonina. L'hem treta (la recepta) del llibre "culinària" de Rondissoni, un cuiner suís que va ser molt famós a la Barcelona de principis de segle.
Les faves les hem comprades a les pageses del Delta del Llobregat que venen encara a vendre a la plaça.

Ingredients (2 persones):
1 kg de faves sense desgranar per persona
2 talls de cansalada ben macos
4 o 5 cebes tendres petites
1 tros de costella de porc (aportació nostra)
1 branca de menta fresca
1 gotet de vi ranci
canyella

Començarem per desgranar les faves, si n'hi haguessin de molt tendretes les podem deixar amb la tavella i tot.

En una olla que es pugi tapar, hi tirem un raig d'oli i saltegem la cansalada i la costella de porc. Quan comenci a agafar color, hi afegim les cebes tendres tallades petites i es deixa que s'estovin una mica.

S'hi afegeix llavors les faves i la menta, una mica de sal, pebre i canyella en pols. S'hi afegeix el vi ranci, es tapa i es deixa que cogui fins que sigui cuit.

3 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Una recepta molt interessant i amb molta tradició, m'encanta!

Ornella ha dit...

Che bella ricetta, mi piacciono molto le fave!Un abbraccio carissima

Unknown ha dit...

Quan faig faves moltes vegades hi afegeixo anís, de vi no ho he provat mai!!

Seguidors