dilluns, 22 de setembre del 2014
Coca de tomàquet de Barruera
Aquesta coca la varem tastar per primer cop al poble de Barruera ja fa una pila d'anys. La coca duia també trossets de cansalada que nosaltres no hem posat perquè ja amb el gust dels tomàquets madurs ens sembla prou bona. També cal dir que la presentàvem amb els tomàquets tallats més petits que nosaltres ho fem.
Ingredients: (3-2 persones):
per a la coca:
200 g de farina "normal"
1 gotet petit d'oli
1 gotet petit d'aigua
1 cullerada petita de llevat tipus royal
1 pessic de sal
pel farcit:
7 o 8 tomàquets ben madurs
oli i sal
cansalada a trossets (opcional)
Tallem els tomàquets i deixem-los escórrer cap per avall perquè perdin l'aigua.
En un bol posem la farina i al mig la resta dels ingredients. Treballem fins a tenir una pasta homogènia però no gaire més, perquè no es tracta de fer pa! i ens agafaria corretja. Deixem reposar una mitja horeta.
Donem forma a la coca en una safata que pugui anar al forn prèviament untada d'oli (també la podem enfarinar). Repartim pel damunt els tomàquets a trossos, salem i amanim amb un bon raig d'oli.Si en posem, hi afegim pel damunt ben repartida els bocins de cansalada.
Enfornem en el forn ja calent a 180º fins que la pasta sigui cuita. Quan traiem la coca del forn, la tornem a amanir amb un altre raig d'oli.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
no la coneixia pas, aquesta coca... quina bona pinta, Carina!
tinc ganes de menjar una coca amb algo!! que bona que és! petons
jo tampoc la coneixia però realment té una pinta espectacular!!!
Quina bona idea, ja és hora de canviar l'eterna pizza de divendres... ho provo segur!!!
Nyam, nyam...quina cosa més bona!!! Qui en tingués un tall per sopar!! Petons!
Publica un comentari a l'entrada