dijous, 11 d’abril del 2013

Pèsols negres amb botifarra negra

Fa un parell de setmanes vam tenir la sorpresa de trobar-nos que una coneguda botiga de farines i grana a l'engròs del Born havien "incorporat" entre els seus productes dos de típics del Berguedà: els pèsols negres i el blat de moro escairat.  Per començar i, com que feia temps que teníem ganes de provar-los, varem comprar uns quants pèsols negres. Es venen secs, són un producte d'hivern i per començar cal "hidratar-los" com el llegum i després coure'ls.

Ingredients (2persones):
300 g de pèsols negres
1 tros de botifarra negra
1 ceba
claus d'olor
2 grans d'all
llorer
1 os de porc salat (en el nostre cas, fresc)

Començarem per la nit abans posar els pèsols en remull amb força aigua i una cullerada grossa de bicarbonat.

A mig matí de l'endemà, els traurem del remull i els escorrerem. Posem els pèsols en una olla amb força aigua de garrafa, una ceba pelada i amb 4 o 5 claus d'olors clavats i l'os de pernil. Encenem el foc, tapem i deixem que cogui a foc baix fins que siguin del tot cuits (una hora i mitja aprox.). A l'últim moment, salem.

Pelem i picolem els alls ben finets, els posem en una paella amb oli i deixem que coguin. Quan els alls comencin a agafar color, hi tirem la ceba de coure els pèsols tallada a trossos i sense els claus d'olor. Afegim també a la paella la carn que tingui el tros de porc. Si no en tingués gaire, hi podem afegir botifarra crua tallada a trossets o cap de costella. Deixem que cogui.

Quan comenci a agafar color el que tenim a la paella, hi tirem els pèsols negres escorreguts i la botifarra negra tallada a trossos no gaire petits i sense la pell. Deixem que cogui tot junt. Si veiem que s'asseca, hi podem afegir una mica d'aigua de coure els pèsols. Passats uns 3 o 4 minuts, retirem del foc i servim.

5 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

oh, doncs s'hauran de tastar! Jo en vaig veure un cop, a la fira agrària de Gallecs, però em vaig decantar pel cigró menut. La propera vegada... pèsol negre! Fa molt bona pinta i el presentes molt ben acompanyat! Petons

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmm que bons

MONTSE ha dit...

Ummm... quina pinta que tenen. Tinq un paquet de pesols negres que vaig comprar dies enrere i no sabía com es cuinan. Agafo la teva recepta amb el teu permís i ara mateix vaig a posar-los en remull. Salutacions

Anirac ha dit...

hola,

els pèsols negres són díficils de trobar, pro si teniu la sort d'aconseguir-ne ja veureu que són molt bons!!

Unknown ha dit...

Jo conec un pagès que n'ha fet, i els ven al detall.

Seguidors