dilluns, 4 de juny del 2012

Panadons de ceba i sobrassada

Aquesta recepta la varem fer per aprofitar una mica de pasta de coca que teníem congelada a la nevera. Ens va venir de gust aprofitar-la per a fer uns panadons, doncs anàvem de pícnic.
Les quantitats per a fer el farcit dels panadons són aproximades ho vam fer a ull també; la quantitat de pasta de coca devia de ser d'uns 200 g. com a molt, i ens  van sortir 7 o 8 panadons. Per a fer-ho més fàcil, però, posarem les proporcions per a fer 250 g de pasta de coca.

Ingredients :

per a la pasta dels panadons:
250 g de farina de força
150 g d'aigua
5 g de llevat
25 g d'oli
6 g de sal
 

Pel farcit:
3 o 4 cebes grosses
sobrassada
sal i pebre negre

Fem la pasta tal i com hem explicat per la coca de pa (aquí). Fem porcions no gaire grosses, de la mida d'una nou  i els hi donem forma rodona.

Mentrestant, tallem la ceba a tires fines i les posem en una paella a foc baixet. Salem i empebrem una mica.
 Deixem que es coguin a foc suau, sense que agafin color. Quan siguin cuites, les treiem i les posem en un colador perquè deixin anar tot l'oli que tinguin de més.

Estirem les boles de pasta fins a deixar-les finetes, posem una bona cullerada de ceba al mig i pel damunt trossos de sobrassada. Tapem, unint els extrem a la part de dalt i si cal, mullant amb una mica d'aigua les vores perquè no s'obrin. Repetim fins acabar de fer tots els panadons. Si volem, els podem pintar amb oli perquè quedin més macos.

Preparem el forn a 180º i quan sigui calent, hi posem els panadons. Deixem que es facin, millor si agafen una mica de coloret, però vigilant que no se'ns cremin.

5 comentaris:

Helena ha dit...

Gràcies per comentar al meu blog! sinó m'hagués perdut les teves receptes tan suculentes, que sàpigues que el pollastre el tinc apuntat per la pròxima jeje
;)

Gemma ha dit...

Aquesta setmana santa a Mallorca vaig aprendre a fer panades :)
El farcit amb sobrassada i ceba ha de quedar super gustós!

sandra/ josemaria ha dit...

m'agrada la combinació sobrassada ceba, ha d'estar fantàstic

Els fogons de la Bordeta ha dit...

He estiuejat molts anys a Mallorca i sóc una gran fan de les panades, però no n'he fet mai! Me l'apunto!
Petonets
Sandra

trifasic de baileys ha dit...

mai he tastat els panadons, pero pel que porta, segur que m'encantarien!

Seguidors