dilluns, 10 de febrer de 2014

Bròquil i pèsols al curry

Una recepta amb un ingredient de temporada: el bròquil (la recepta original feia servir coliflor, que també està en temporada) i un altre que no ho està, però que és molt fàcil de trobar a la secció de congelats i que normalment sempre tenim a casa, els pèsols.

Ingredients ( 2 persones):
1 bròquil petit (400g aprox.) tallat a brots petits
1 got i mig de pèsols congelats
1 ceba mitjaneta tallada a làmines
1 o 2 alls ben picolats
1 cullerada de postres ben plena de gingebre en pòls
1 cullerada de postres de cúrcuma
1 cullerada sopera de coriandre molgut
1 cullerada de postres ven plena de cardamon
1 iogurt tipus grec
5 o 6 tomàquets tipus xerry


Començarem per bullir els brots del bròquil o de la coliflor fins que siguin tendres. Escorre'ls i reservar-los. Fer el mateix amb els pèsols.

Tallem la ceba a làmines i la  fem sofregir, sense que arribi a agafiar color, amb una miqueta d'oli. Afegir-hi l'all, el gingebre i la resta de les espècies. Immediatament, perquè no es cremin les espècies, afegir-hi el iogurt. Deixar coure durants uns 5 minuts i afegir-hi els tomàquets tallats per la meitat. Deixar que cogui uns 5 minuts més. Afegir-hi després els brots de coliflor i els pèsols. Remenar suaument, per evitar que es trenquin els brots, i deixar que cogui tot junt uns altres 5 minuts.

4 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

quina combinacio mes gustosa

Mònica Tarradellas ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mònica Tarradellas ha dit...

A casa posen un 10 als pèsols i un 0 al bròquil...però això, tot barrejat, encara colaria! Bona idea! Petons!

Marina A.F. ha dit...

Una manera de fer el bròquil ben diferent! M'ha agradagt això de posar-hi tantes espècies i iogurt. ho provaré!

Seguidors