dilluns, 17 de juny del 2013

Coca de Sant Joan

Una recepta que no pot faltar aquestes dates:  la coca de sant Joan!! imprescindible per a una revetlla com cal juntament amb el cava i els petards, es clar....

Ingredients:
350 g de farina de força
75 g de mantega tova
1 ou
50 g de sucre
20 g de llevat de forner
300 cc de llet
una mica de sal
canyella
matafaluga
150 g de fruita confitada variada
25 g de pinyons
sucre per empolsinar-la
1 copa d'anis sec
1 rovell d'ou per pintar-la


Començarem per desfer el llevat amb una tassa de llet.

Dintre d'un bol, posarem la farina i farem un forat al centre. Dins del forat, hi posarem la resta de la llet, l'ou sencer, la mantega tova, el sucre i el pessic de sal, la canyella i la matafaluga i la copeta d'anís i la llet amb el llevat dissolt. A poc a poc, i si cal amb l'ajut d'una forquilla, anirem afegint farina des de les vores cap al centre, fins a tenir-ho tot barrejat. Es comença a treballar amb les mans. Si cal, ho passem al marbre enfarinat. Ho treballem fins que tinguem una pasta llisa, uniforme i suau.

En un bol amb més anís sec, hi posem la fruita confitada ja tallada al gust i els pinyons. Deixem que agafi el gustet del licor.

Enfarinem el bol i hi posem dins la pasta. Deixem reposar tapada en un lloc sense corrents d'aire i que no li dongui la llum fins que dobli el volum.

Quan hagi doblat el volum, estirem la pasta i li donem forma de coca. La posem damunt una llauna que pugui anar al forn i que estigui folrada amb paper de cuina untat amb mantega o una safata de silicona. Si volem estirar la pasta bé i acabar de donar-li forma, cal tenir els dits untats d'oli.

Deixem reposar de nou la coca (tapada amb un drap una mica esquitxat d'aigua). quan hagi doblat el volum, passarem a decorar-la. Pintem la coca amb rovell d'ou . Distribuïm la fruita confitada pel damunt fent figueretes o distribucions geomètriques al gust. Recordeu que hi hauria d'haver-hi cireres i taronja com a mínim!! Tirem els pinyons pel damunt generosament. Ensucrem també generosament i enfornem al forn prèviament calent a 200º fins que sigui rossa i cuita.

Per saber si esta cuita, cal punxar-la amb un escuradents, si surt net, ja la tenim cuita. Si volem, quan sigui freda, la podem farcir amb cabell d'àngel (la més clàssica) o crema pastissera (caldrà que la tinguem a la nevera llavors!)

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Ja comencen a proliferar les receptes de coca entre els blogs. T'ha quedat fantàstica, tan torradeta!

Eva ha dit...

T'han quedat genial! jo aquesta setmana intentaré fer-la per primera vegada!!

trifasic de baileys ha dit...

quines ganes que tinc de fer-ne i menjar-ne!! quina pinta t¡ha quedat! petons

No tot són postres ha dit...

La coca comença a ser protagonista als blogs.
La teva té una pinta magnífica.
PTNTS
Dolça

Seguidors