divendres, 21 de març de 2014

Melmelada de peres especiada

Aquesta melmelada la va inspirar un iougurt d'una empresa artesana que vàrem tastar per la Fira de Formatge de Sant Ermengol; era un d'aquests amb una capeta de melmelada a la base, estava boníssima i per tant, vam decidir "tunejar-la" per fer-ne la nostra versió.

Ingredients:
3 peres
1 poma
clau d'espècie mòlt al gust
canyella mòlta al gust
pebre negre molt al gust
cardamom mòlt mitja cullaradeta
sucre aprox. la meitat del pes de la fruita (depen si us agrada més o menys dolça)
una llimona

En un cassó posem la fruita tallada i pelada , una mica de suc de llimona, sucre al gust i les espècies al gust.
Cal remenar la melmelada amb una cullera de fusta fins que s'hagi dissolt tot el sucre, i estigui tot ben cuit. Seguirem remenant fins que tingui la consistència que volem i faci una mena de xup-xup com de bombolles explotant.

Deixarem refredar una mica i omplirem uns pots de vidre prèviament nets. Si els volem conservar per força temps, caldrà que els fem bullir al bany maria amb els pots tapats i l'aigua que quasi tapi els pots.Cal que bulli durant una hora.



2 comentaris:

Georgina Cuina del Marroc ha dit...

Segur que és deliciosa!!!!

Mònica Tarradellas ha dit...

Ha de ser molt bona, i això d'afegir-hi pebre...m'ha sorprès molt! Petons!

Seguidors