dimarts, 8 d’abril de 2014

Verat amb Chermoula


Teniem uns verats a la nevera i vam veure una recepta en el bloc "Cuina del Màrroc" una recepta de peix amb Chermoula...feia temps que voliem fer aquesta salsa o condiment tan típic de la cuina marroquina, així que no ens ho vam pensar gaire! El resultat va ser òptim..repetirem segur i us ho recomànem!!

Ingredients (2 persones):
2 verats grossos
coriandre o julivert fresc picat ben fi
1 llimona (el suc)
pebre vermell dolç al gust
2 alls pelats i picats
un pèssic de safrà
pebre negre al gust
oli d'oliva
1 o 2 patates
1 ceba grossa


Començarem fent la salsa: barrejarem el julivert (i/o el coriandre), els alls picolats, el pebre vermell, el safrà, el pebre negre i l'oli d'oliva fins obtenir -ne una salsa densa. Reservarem.

Pelarem les patates i les tallarem a rodanxes fines. Pelarem la ceba i també la tallarem a rodanxes. Posarem les verdures en una llauna amb un raig d'oli i una mica de sal per amanir-les i les enfornarem fins que comencin a estovar-se (el forn a foc mitjà).

A part netejarem els verats i els hi farem uns talls perpendiculars a la llargada del cos per a facilitar-ne la cocció.

Quan les patates i les cebes comencin a estar una mica fetes, les traiem del forn, posem els verats damunt les verdures. Prèviament, haurem escampat la salsa pel damunt dels verats de forma que quedin ben untats.

Enfornem a foc mitjà fins que els verats siguin cuits.

2 comentaris:

Georgina Cuina del Marroc ha dit...

Fantàstic!! Suposo que per repetir :D

Mònica Tarradellas ha dit...

Un verat especiat que ha d'estar deliciós! Petons!

Seguidors