dilluns, 28 d’abril del 2014

Curry verd amb pollastre i albergínies v.2.0 (Gang Keow Wan Gai)

Una recepta exòtica, un curri verd tailandès en versió lliure: aprofitant que el supermercat del barri cada cop té més productes exòtics i que ara té diferents currys thais, vam aprofitar per a fer aquesta recepta. De currys thais n'hi ha (que sapiguem) de groc, de verd i de vermell. El més fàcil i pràctic és comprar-los ja preparats en forma de pasta, també podem trobar a la xarxa receptes per a fer-ne de forma casolana però cal tenir a mà una llarga llista d'ingredients típics de la cuina thai que són complicats de trobar aquí. La pasta de curry es pot conservar a la nevera diversos mesos. El plat és extraordinariament fragant (i també picant, tot cal dir-ho). Es pot fer amb curry groc que és més suau.

Ingredients (4-6 persones):
4 pits de pollastre desossats i tallats a daus
1 albergínia grossa (hauria de ser l'albergínia típica de Tailàndia per anar bé, però no en teniem)
1 pebrot vermell
alfàbrega (millor si és thai)
1 pessic de sucre
1 cullerada de salsa de peix (un altre ingredient típic de la cuina thai, no en teniem)
1 llauna de llet de coco per cuinar


Tallarem l'albergínia a daus (sense la pell) i la salarem un pèl. La posarem en un escorridor perquè perdi una mica d'aigua i l'amargor. Nosaltres, després, la vam passar per farina i la vam fregir una mica, però en coure-la , tot i que estava molt bona, es va desfer força, per tant, si voleu, la podeu afegir crua al curry.

Tallem el pebrot vermell a tires longitudinals fines i reservem.

Aboquem una mica de la llet de coco en una cassola grossa. Amb 1/3 part de la llauna en tenim més que de sobres. Escalfem i quan estigui calent i comenci a separar-se l'aigua i la capa blanquinosa, hi afegim la pasta de curri verd seguint les instruccions de l'envàs. Quan el curry estigui ben desfet, hi afegim el pollastre i deixem que cogui un pèl. Afegim la resta de la llet de coco i una mica d'aigua fins a cobrir els trossos de pollastre.

A foc mig, quan comenci a fer tot plegat xup-xup, hi afegim l'albergínia a daus i el pebrot a tires i una miqueta de sucre (un pessic). Tapem i deixem coure.

Quan tot estigui ben cuit i tenre, hi afegim unes fulletes d'alfàbrega fresca i parem el foc. En el moment de servir, decorar amb més alfàbrega.

Servim acompanyat d'arròs bullit (millor si és arròs jasmine) . Els comensals es serveixen el curri i s'hi afegeixen tant arròs com els hi vingui de gust.

1 comentari:

Mònica Tarradellas ha dit...

Curry en pasta...com les meves pastes de fruites en rebosteria...m'encanta la idea! Gran plat! Petons!

Seguidors