dimarts, 2 de desembre de 2014

Canelons de Sant Esteve (segona recepta)

Avui presentem una variant de la recepta dels canelons, la vam fer l'any passat i probablement s'apropa molt més a l'esperit dels canelons tradicionals que la que fem habitualment: vam aprofitar en gran part el que havia sobrat de l'escudella del dia de nadal! Com que la recepta que fem habitualment ja l'havíem penjada fa temps,  explicarem aquesta segona manera de de fer el farcit i posarem enllaços pel que vam fer exactament igual (també per explicar la recepta de l'escudella)...


 Ingredients (6-8 persones):

 pel farcit dels canelons:
1 fetge d'ànec
2 fetes de pollastre
200 gr de carn de xai
el que havia sobrat de l'escudella (aquí), es a dir, en el nostre cas:
  •  2 pilotes 
  •  1/4 de gallina 
  •  2 o 3 colls 
  •  1 carpó de gallina 
  •  3 o 4 trossos del coll del xai 
  •  1 tall de vedella d'uns 100-150 gr 
2 cebes grosses
farina
llet, un raig
sal i pebre negre

per la beixamel (com fer-la):
1/2 l. de llet
nou moscada i canyella
farina (mínim una cullerada sopera)
mantega
sal

per la salsa de tomàquet:
dos o tres tomàquets grossos madurs
sal i sucre

per fer el gratinat:
formatge ratllat
mantega

2 capses de plaques de canalons

Començarem per desossar tota la carn que ens va sobrar de l'escudella i que porti os. Traurem, si en porten, pells i greixos. Reservarem.

Pelarem les cebes i les tallarem en juliana. Posarem una paella al foc amb un raig d'oli i una mica de mantega i sofregirem la ceba fins que comenci a transparentar (foc baix). Llavors hi afegirem la carn que vagi crua (en el nostre cas la vedella) prèviament salada i amanida amb un xic de pebre negre. Deixarem coure uns minuts i després afegirem els fetges perquè no els hi cal tanta cocció; quan ja ho tinguem quasi bé fet, afegim la carn desossada i les pilotes a trossos, deixarem coure 2 o 3 minuts barrejant una mica  i ho passarem  tot pel passapurés o la picadora.

Un cop trinxada tota la carn , repetirem el procediment descrit aquí a partir del segon paràgraf , es a dir, tornarem la carn a la paella per acabar de fer el farcit.

De fet fins i tot podem tenir fets els canelons, posat a la plàtera i repartida la salsa de tomàquet el dia abans i pel matí, abans de dinar,fem la beixamel i gratinem. Això ens pot estalviar preses i estrès!

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Això ja fa olor de Nadal..! què bons!

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Amb aquest farcit han de quedar uns canalons genials!
Amb fetge d'ànec mai ho hem provat però la meva tieta que és la reina dels canalons segur que s'anima i els fa per nosaltres per sant esteve :o)
Petons,
Palmira

Seguidors