dilluns, 24 de novembre del 2014
Moussaka
I avui tenim la recepta d'aquest famosíssim plat grec que, si agraden les albergínies, és una llàstima no provar.
Ingredients (4 persones):
500 g de carn picada barreja de porc i vedella
4 o 5 albergínies
2 cebes
3 o 4 tomàquets
julivert picat
1 pèssic d'orenga
1 pessic de canyella en pols
per la beixamell (com fer-la):
500 ml de llet
4 cullerades soperes plenes de farina
30 g de mantega
nou moscada al gust
canyella
formatge ratllat
pebre negre
formatge ratllat
Començarem per pelar i tallar a rodanxes les albergínies. Les salarem i les posarem en un escorridor perquè deixin anar l'amargor.
En una paella amb oli, fregirem la ceba picada ben fina fins que sigui tova. Hi afegirem la carn i quan aquesta estigui cuita, l'amanirem i li afegirem el tomàquet cru ratllat, l'orenga, el julivert i la canyella. Deixarem que cogui fins que tot sigui ben cuit. S'hi pot afegir una mica de llet per fer-ho més melós.
Fregirem en oli ben roent les albergínies i les anirem deixant sobre paper absorvent.
En una plàtera que pugui anar al forn, hi posem una capa d'albergínies i una capa del farcit, al damunt una altra capa d'albergínies i anem repetint fins acabar amb una capa d'albergínies.
Al final, aboquem la salsa beixamel acabada de fer, tirarem formatge ratllat pel damunt i posarem al forn uns 45 minuts més.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Tot un clàssic però que a casa ens agrada molt... i ara penso que porto temps sense preparar-ne una!
Gràcies per l'idea,
Bona setmana
palmira
Publica un comentari a l'entrada