dijous, 31 de desembre de 2015

Congre amb salsa (recepta medieval)

Aquesta és una recepta d'origen medieval provinent del "llibre de sent sovi"...hi ha un parell de versions a la xarxa, nosaltres em seguit bàsicament aquesta d'aquí

Ingredients (2 persones):
2 o 3 trossos de congre sec
4 cebes petites
grans d'all al gust
8 o 9 nous pelades
10 o 12 avellanes torrades i pelades
salsa fina (gingebre, canyella, pebre negre i safrà en pòls i en iguals proporcions)

Posem a dessalar el congre la nit abans.

En una olla grossa amb força aigua, posem el congre, un xic d'oli,  les cebes pelades i els alls pelats quan l'aigua bulli. Deixem que cogui fins que les cebes siguin cuites.

Retirem el congre i reservem.

Retirem els alls i les cebes i les piquem al morter juntament amb les nous i les avellanes. Hi afegim la salsa fina. Aboquem això de nou al brou on hem cuit el congre. Deixem que cogui de nou fins que es redueixi. Si prèviament ens sembla que hi ha massa brou, podem treure'n una part d'aquest caldo i reservar-lo per fer sopes de pa o qualsevol altre mena de sopa o coure amb ell un cus-cus, etc...

Servim les sopes espesseïdes en bols i el congre a part.

Seguidors