dijous, 7 de setembre del 2017

Arròs de molls (o rogers)

Els molls o rogents són uns peixos molt gustosos i relativament econòmics, tenen, però , la fama de tenir forces espines i això fa que molta gent es retregui a l'hora de comprar-los....si els filetegem bé, no hi ha cap problema! aquesta recepta tan fàcil i gustosa l'hem tret d'aquest bloc d'aquí


Ingredients (2 persones):

160 g d'arròs
6 o 8 molls mitjanets
2 nyores
un pèssic de safrà
3 o 4 alls
1 tomàquet
1 ceba
1 fulla de llorer
1 micona de julivert

Farem un brou lleuger amb el tomàquet, la ceba el llorer i el julivert i els caps i les espines dels molls: en una olla, hi abocarem un raig d'oli i la ceba tallada grollerament, el tomàquet a octaus, la fulla de lloreri el julivert. Deixarem que les verdures suïn sense enrossir. Hi afegirem llavors els caps i les espines dels molls que prèviament haurem filatejat.Quan comenci a fer oloreta, hi afegim aigua abundant (un litre aprox o una micona més). Salem i deixem bullir una mitja horeta.Apagarem el foc i colarem, reservant el brou només.

A part, posarem les nyores en aigua perquè s'hidratin.

En una cassola de fang, sofregim un parell d'alls fins que comencin a enrossir, llavors els retirem i fregim lleugerament els molls amb la pell cap a munt. Retirem i reservem els molls i afegim a l'oli la polpa de les nyores i ràpidament, l'arròs (cal que sigui ràpid o es cremarà la polpa de les nyores). Hi donem uns tombs i hi afegim uns fils de safrà i el brou ben calent a raó de dues mesures de brou per mesura d'arròs (pot variar segons arròs), hi afegim també la meitat dels filets de molls. Deixem coure, primer cinc minuts a foc alt i després baixem el foc. Quan sigui quasi cuit, hi afegim la resta de molls. Rectifiquem de sal i passat un minut, apaguem el foc i deixem reposar cinc minuts.


3 comentaris:

CRISTINA ha dit...

Un arròs ben bo! Els mollets li aporten un gran sabor, molt bona elecció! T'ha quedat fantástic!

MBG ha dit...

HOla Albert,
molt bona recepta i ben expicada. La farem.

Veig que a diferència del bloc d'on l'has tret no fas servir pasta de nyora, que venen en pots de vidre, sinó que hidrates les nyores i n'extreus la polpa. No et convencen aquestes conserves?

També veig que una part dels filets de peix els poses en començar a coure l'arròs i una altra part els afageixes al final. Crec que ho intueixo, però pots explicar perquè ho fas així?

Moltes gràcies.

Marta

Anirac ha dit...

Hola,

Gràcies als dos per comentar!

sobre les nyores: estem acostumades a fer servir nyores i sempre en tenim a casa, la pasta de nyora no l'hem provada mai...inèrcia suposo....

sobre els filets: ens sembla que si els posem des del primer moment i dónen més gust, però al mateix temps és quasi segur que s'esmicolaran per tant vam preferir guardar-ne uns quants per afegir-los al final i poder portar-ne una part dels molls sencers a taula...

Seguidors