Els molls o rogents són uns peixos molt gustosos i relativament econòmics, tenen, però , la fama de tenir forces espines i això fa que molta gent es retregui a l'hora de comprar-los....si els filetegem bé, no hi ha cap problema! aquesta recepta tan fàcil i gustosa l'hem tret d'aquest bloc d'aquí
Ingredients (2 persones):
160 g d'arròs
6 o 8 molls mitjanets
2 nyores
un pèssic de safrà
3 o 4 alls
1 tomàquet
1 ceba
1 fulla de llorer
1 micona de julivert
Farem un brou lleuger amb el tomàquet, la ceba el llorer i el julivert i els caps i les espines dels molls: en una olla, hi abocarem un raig d'oli i la ceba tallada grollerament, el tomàquet a octaus, la fulla de lloreri el julivert. Deixarem que les verdures suïn sense enrossir. Hi afegirem llavors els caps i les espines dels molls que prèviament haurem filatejat.Quan comenci a fer oloreta, hi afegim aigua abundant (un litre aprox o una micona més). Salem i deixem bullir una mitja horeta.Apagarem el foc i colarem, reservant el brou només.
A part, posarem les nyores en aigua perquè s'hidratin.
En una cassola de fang, sofregim un parell d'alls fins que comencin a enrossir, llavors els retirem i fregim lleugerament els molls amb la pell cap a munt. Retirem i reservem els molls i afegim a l'oli la polpa de les nyores i ràpidament, l'arròs (cal que sigui ràpid o es cremarà la polpa de les nyores). Hi donem uns tombs i hi afegim uns fils de safrà i el brou ben calent a raó de dues mesures de brou per mesura d'arròs (pot variar segons arròs), hi afegim també la meitat dels filets de molls. Deixem coure, primer cinc minuts a foc alt i després baixem el foc. Quan sigui quasi cuit, hi afegim la resta de molls. Rectifiquem de sal i passat un minut, apaguem el foc i deixem reposar cinc minuts.
3 comentaris:
Un arròs ben bo! Els mollets li aporten un gran sabor, molt bona elecció! T'ha quedat fantástic!
HOla Albert,
molt bona recepta i ben expicada. La farem.
Veig que a diferència del bloc d'on l'has tret no fas servir pasta de nyora, que venen en pots de vidre, sinó que hidrates les nyores i n'extreus la polpa. No et convencen aquestes conserves?
També veig que una part dels filets de peix els poses en començar a coure l'arròs i una altra part els afageixes al final. Crec que ho intueixo, però pots explicar perquè ho fas així?
Moltes gràcies.
Marta
Hola,
Gràcies als dos per comentar!
sobre les nyores: estem acostumades a fer servir nyores i sempre en tenim a casa, la pasta de nyora no l'hem provada mai...inèrcia suposo....
sobre els filets: ens sembla que si els posem des del primer moment i dónen més gust, però al mateix temps és quasi segur que s'esmicolaran per tant vam preferir guardar-ne uns quants per afegir-los al final i poder portar-ne una part dels molls sencers a taula...
Publica un comentari a l'entrada