dissabte, 19 de maig de 2018

Patates d'Olot amb formatge i ceba caramelitzada


Aquesta variant de les patates d'Olot les varem tastar un dia casualment i ens van semblar una bona combinació...

Ingredients (10-12 patates d'Olot):

4 dits de formatge de cabra de rulo
1 patata grossa
1 ceba
1 cullerada sopera ben plena de sucre morè
2 clares d'ou


En una paella amb un xic d'oli, sofregim a foc molt baix la ceba picolada ben fina....cal que es faci sense agafar color; si cal, hi podem anar afegint-hi una cullerada sopera d'aigua. Quan la ceba sigui ben cuita i comenci a agafar color, hi afegim una cullerada sopera ben plena de sucre morè. Barregem  deixem que caramelitzi. Quan sigui caramelitzat, hi afegim el formatge engrunat. Apaguem el foc i barregem, fins que sigui tot una pasta. Salem i empebrem lleugerament.

A part, amb la mandolina, fem llesquetes ben fines de la patata ja pelada i rentada .

Agafem dues llesquetes i n'omplim una amb el farcit de formatge i ceba i la tapem amb l'altra llesqueta. Arrebossem amb la clara d'ou prèviament batuda.

Escalfem una paella amb força oli i anem fregint les patates com si fossin croquetes. Retirem i deixem refredar damunt de paper absorbent per a retirar l'excés d'oli.

Seguidors