dilluns, 30 de setembre del 2019

Cap de xai al forn

Una recepta senzilla, però no apte per a ànimes impressionables....El cap de xai és especialment bo a la brasa però, es clar, no tothom gaudim d'un jardi amb barbacoa per a fer aquestes cosestes...

Ingredients (1 persona).

1 cap de xai senzer
1 o 2 patates mitjanes
1 ceba
1 o 2 pastanagues
1 tomàquet
herbes al gust: llorer, all, farigola
sal i pebre
1 raig de vi ranci o cognac

En una llauna que pugui anar al forn, hi posem les patates netes, pelades i tallades a rodanxes. Damunt la ceba, també tallada a llunes i pelada. Pelem les pastanagues i les tallem a bastonets i les distribuim, també distribuim pel damunt les herbes i salem i empebre. Tallem per la meitat els tomàquets i els posem a la llauna tambe. Enfornem a 200 grau i deixem que vagin coent-se.

A part, rentem bé els dos mitjos caps , posant-los en aigua que canviarem un o dos cops si cal. Els traurem d'allà un cop nets i el salem i empebrem.

Traiem la llauna del forn, posem el xai damunt i reguem amb una mica de vi ranci; enfornem de nou i deixem que cogui. Si veiem que les patates no estan fetes , però el cap si, podem tapar-ho tot perquè no es cremi el cap i es facin les patates.

Quan sigui cuit, ho traiem del forn i ho servim.

Seguidors