divendres, 6 de setembre del 2019

Arròs amb badocs i mongetes verdes

Aprofitant que erem a Olot en dia de mercat, vàrem comprar uns badocs i un grapat de diverses menes de mongetes verdes: planes i rodones (d'aquestes últimes dues varietats diferents) i en varem fer un arròs de verduretes ben bo!

Ingredients (per a dues persones):
12 badocs
160 g d'arròs aproximadament
dos grapats de mongetes verdes variades
1/2 pebrot vermell
2 tomàquets mitjans ben madurs
1/4 de ceba de Figueres
all i julivert

Començarem per possar en un cassó aigua i quan bulli, coure les mongetes. Quan siguin fetes, però no gaire, les traurem i les reservarem i també guardarem l'aigua de coure-les, que ens servirà de brou per l'arròs.

En una cassola de fang, hi possarem un raig d'oli i sofregirem els alls fins que siguin rossos però no cremats. Els traiem i reservem i en el mateix oli, sofregim la ceba tallada ben fina i el pebrot vermell amb una mica de sal. Quan sigui tot ben cuit, hi afegim el tomàquet ratllat i l'all picat al morter amb una mica de julivert. Cal deixar fer el sofregit a poc a poc, fent que es concentri molt i molt.

Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi tirem l'arròs, hi donem uns tombs i hi afegim les mongetes verdes i l'aigua de bullir-les ..nosaltres ho mesurem en cullerots..una mesura de brou per mesura d'arròs més una més per la cassola.

Ho posem a foc fort cinc minuts i quan hagin passat aquests cinc minuts, baixem el foc i deixem que cogui a poc a poc uns altres 15 minuts, però, quan hagin passat com uns deu minuts, hi tirem pel damunt els badocs i deixem que cogui tot junt. Apaguem el foc, deixant repossar l'arròs cinc minutets més. Servim.

Seguidors