dimecres, 22 de gener del 2020

Rajada a l'all-i-pebre (versió valenciana)



L'altre dia, aprofitant que el peixater tenia força rajada, en vàrem fer provisió i vam decidir anar cuinant-la amb la recepta de l'all-i-pebre i les seves variants...L'all-i-pebre més famós és el valenciaà, però hi ha una versió del plat al Delta que no es cuina ben bé igual; també hi ha un all-i-pebre més al nord, a Vilanova, on es fa servir nyora...d'altra banda, també n'hi ha qui li diu all-i-pebre a una recepta que en la nostra opinió correspondria a la recepta de l'all cremat....Vaja, que hi ha marro amb el nom i versions per tots els gustos....

Ingredients (2 persones):

2 ales de rajada o escrita
8 alls
1 cullerada sopera de pebre vermell
1 bitxo
1 grapadet de pinyons

1 llesqueta o trosset de pa
julivert



En una cassola de fang o de ferro colat, hi posem un bon raig d'oli i hi fregm el pa fins que sigui torradet però no cremat. El traiem del foc i el posem al morter.

Al mateix oli, fem enrossir la meitat dels alls pelats i sencers i hi afegim també el bitxo. Quan els alls siguin rossos, hi tirem la cullerada de pebre vermell i immediatament, perquè no es cremi i amargueixi, les ales de rajada ja ben netes i si cal, tallades a trossos; passat un parell de minuts màxim, hi afegim també l'aigua o també un gotet de vi blanc. Deixem que tot faci xup-xup, sacsejant la cassola amb cura perquè no es trenqui la rajada si cal per a repartir bé el pebre vermell.  coem a foc lent i mentrestant, amb el pa, els pinyons i el julivert i la resta d'alls,  fem una picada. Quan tot sigui ben fi, ho deixatem amb un xic d'aigua de coure la rajada i ho aboquem a la cassola. Deixem que cogui tot junt uns cinc minuts més i ho retirem del foc.


Seguidors