Un plat italià d'origen barroc i que té diverses variants..nosaltres n'hem fet una adaptació d'una de les que ens ha semblat més interessant...la recepta de la pasta del timbal és clavada a la recepta original amb l'ús del sucre i la canyella per una pasta salada; d'altra banda, la part de la salsa dels macarrons ho vam adaptar una mica al que teníem per casa, doncs la recepta inclou mandonguilletes i l'ús (lògic) de formatges típics que no teníem a mà i, finalment, tampoc no fa servir moixernons, si no una barreja de bolets, però naltros teníem el que teníem...Molt bona, no és difícil de fer i queda molt vistosa...
Ingredients (4 persones):
per la pasta:
300 g de farina
1 ou
80 g de mantega
1 cullerada sopera de sucre
un pessic de sal
una culleradeta de cafè de canyella mòlta
pel farcit:
200 g de macarrons
1 got de pesols congelats
2 tomàquets madurs
1/2 ceba
1 grapat de moixernons secs
1 botifarra crua
1/2 pastanaga
2 o 3 talls de formatge tipus garrotxa
formatge ratllat per a pasta
un ou per a pintar la pasta
Començarem fent la pasta, que és una pasta brisa normal: fem un volcanet amb la farina i al cràter del volcà i posem la resta dels ingredients: l'ou cru, la canyella, la sal, el sucre, la mantega tova però no desfeta, Anem barrejant la farina amb els ingredients sense pastar. Quan ho tinguem més o menys lligat, fem una pilota i amb el palmell de la mà, li fem unes orelles a la pasta, de fet, li n'hem de fer tres. Tornem a unir la pilota, embliquem amb paper film i deixem a la nevera. La pasta ens ha de quedar un pèl terrossa, però lligada. Si ens quedes massa eixuta, hi podem afegir unes gotes d'aigua.
Mentrestant, posem el moixernons a hidratar en un got d'aigua.
A part, en una paella, fem un sofregit amb la ceba picolada fina, la pastanaga a cubets i deixem que cogui fins que sigui ben tou. Hi afegim la botifarra esparrecada. Deixem que cogui i llavors, hi afegim el tomàquet ratllat amb una mica de sal i sucre, els pèsols prèviament bullits . Deixem que cogui el sofregit i es concentri. Hi afegim els moixernons i el formatge a cubets. Deixem que es cogui tot i rectifiquem de sal.
Bullim els macarrons, els escorrem i els reservem.
Estirem la meitat de la pasta i folrem amb ella un un motllo desmontable, Si pot ser, de parets ben altes. Hi aboquem el farcit fred. Tapem amb la resta de la pasta ben estirada amb el corró. Unim i segellem fent un cordonet a les vores i al mig del pastís, hi fem un forat perquè s'escapi l'aire. Millor si pintem la pasta amb un ou debatut.
Enfornem a 180 fins que la pasta tingui un bonic color daurat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada