divendres, 14 de febrer del 2025

Escudella d'oli


 Una escudella pels temps de fred ben fàcil i bona! com que és típica de Quaresma, no duu carn i , per tant, seria apte per a vegetarians i tot! Originariament caldria coure-la amb l'aigua de bullir els cigrons, però com que els nostres ja eren cuits, vam fer servir aigua de garrafa.


Ingredients (4 persones):
1 broquil mitjà (o coliflor)
1 ceba grossa
un grapat de fideus
un grapa d'arròs
uns brins de safrà
sal i oli
cigrons al gust (nosaltres cuits)
1 patata grossa (nosaltres: mongetes cuites)
3 l. d'aigua aproximadament

(Si els cigrons estan crusos, caldrà començar per a coure'ls, perquè n'aprofitarem el brou per a fer l'escudella). Recordeu que cal remullar-los prèviament durant 24 h.

En una olla grossa, hi posarem un raig generós d'oli i la ceba picolada fina quan l'oli sigui calent. Salem i deixem que es faci i es torni transparent. Quan la ceba estigui ja ben transparent, hi afegim el bròquil o coliflor a brots petits hi donem unes voltes, hi afegim l'aigua. Ho deixem a foc fort i que bulli 15 minuts. Hi afegim el safrà picat una mica al morter am un pessic de salt (i Ara hi afegiriem les patates tallades petites si fos el cas). Deixem que cogui.I quan siguin mig cuites les patates, hi afegim l'arròs i els fideus i deixem que cogui tot plegat. Rectifiquem de sal i ja ho tindriem!

Seguidors