dijous, 6 de febrer del 2025

Morro i orella de porc amb mongetes

 

Una recepta d'quelles de menjar més aviat amb cullera! Bonissima i , no us espanteu!, no gaire " potent", si no més aviat tirant a dolceta...disculpeu però aquest cop el vaig fer nomes amb el morro.
Es poden bollir a l'hora el morro i l'orella sense problemes!

Ingredients: (3.4 persones):

1 morro de porc
300 g de mongetes bullides
1 ceba
2-3 tomàquets madurs
picada:  brins de safrà, avellanes torrades, dos alls, julivert
1 copa de vi ranci o cognac
per bullir el morro: llorer i alls i 1 clau d'olo

En una olla amb força aigua, bulliu el morro de poc amb les espècies indicades. Caldrà que bulli força estona, ben be dues o tres hores. Quna sigui cuit, el traieu del brou, el talleu a daus i reserveu una mica de brou.

En una cassola, feu un bon sofregit de ceba picolada fina, quan sigui trnasparent, hi aboqueu el vi ranci i deixeu reduir. Després, hi afegir el tomàquet ratllat i deixeu concentrar. Hi afegiu el morro i un cullerot del brou de bullir-lo, deixeu que cogui tot junt i mentrestant feu la picada amb el safrà, els avellanes , els alls pelats i el julivert. Afegir la picada a la cassola i deixeu que faci xup-xup una estona: després hi afegiu les mongetes cuites i que bulli tot junt uns 10 minuts. Cal que quedi sucós, però no excessivament, que dubtis si t'ho has de menjar amb cullera o no..



2 comentaris:

MBG ha dit...

m'agrada la recepta, la provaré. En el títol diu morro i orella de porc, però després no he sabut veure l'orella per enlloc. S'ha de coure junt amb el morro? El mateix temps?
Gràcies.
Marta

Anirac ha dit...

Bon dia,

No havia vist el comentari!
Es poden bollir a l'hora...en aquest cas, ho tenia separat perquè m'havia sobrat morro d'un altre plat...em vaig oblidar de comentar-ho al post..
Disculpa i gràcies per fer-m'ho notar!

Seguidors