Permeten combinar una quasi infinita varietat d'ingredients i sempre queden boníssimes.
Aquesta és de mongetes i ceba.
Ingredients (per a dues persones):
3 ous
un raig de llet
oli i sal
1 pebrot verd
1 ceba grossa
200 gr de mongetes cuites
En una paella amb un raig d'oli courem la ceba tallada ben petita. Quan comenci a tornar-se transparent, hi afegim el pebrot tallat finet. Quan tot sigui cuit, però sense que agafi color, hi tirem les mongetes ja cuites i lis donen un parell de tombs.
A part, batem els ous sencers, amb una mica de sal i un raig de llet (per fer-la més flonja).
Quan sigui ben batuts, els aboquem a la paella, deixem que quallin de sota i llavors, retirem la paella del foc, la tapem amb un plat i girem la paella. La cara cuita quedarà a dalt del plat, i la crua abaix, fem lliscar la truita de nou a la paella i la retornem al foc. Repetim l'operació fins que quedi cuita.
3 comentaris:
Ostres!, m'has recordat la que feia la meva mare!, quan en coïa, que sempre n'hi havia un tupí a la vora del foc, les que li sobraven en feia una truiteta! i què bona! t'ha quedat genial!
Una bona truita, quan dius mongetes et refereixes al que nosaltres en diem fesols (el llegum) o a les bajoques (la verdura)? M'imagino que els fesols, ja que de bajoques no n'he vist mai de truites!
PTNTS
Dolça
hola!
si les mongetes són els fesols...a Girona també en diuen fesols, vaja, al final serà que només a Barcelona diem mongetes!
:-)
Publica un comentari a l'entrada