dimarts, 26 d’octubre del 2010

Pebrots i ceba amb pa ratllat

Doncs sí, ja tenim aquí una altra recepta tradicional siciliana. I és que he estat dues vegades a Sicilia i és una illa que m'agrada moltissim i que té una gastronomia molt interessant.
Aquest plat és pot servir com amanida o bé com a acompanyament de carns. És un plat que es pot menjar fred o calent i que està més bo d'un dia per l'altre i per això a mi em va molt bé per a portar a la feina amb la carmanyola.

Ingredients (per a 2 persones):
1 pebrot vermell gros
1 ceba grossa
pa ratllat
menta fresca (o en el seu defecte, de seca)
vinagre
oli
sal i pebre negre

Tallarem el pebrot a tires fines, i el posarem a coure lentament en una paella amb una mica d'oli. quan sigui cuit, el retirarem de la paella i el reservarem. Al mateix oli, hi tirarem la ceba també tallada a tiretes. Quan sigui ben cuiteta i transparent, però sense que ens agafi color, la treurem també de la paella.
Aprofitarem l'oli de la cocció dels vegetals (si n'hi ha molt millor deixar-ne només una mica) per enrossir el pa ratllat (una cullerada sopera ja ens servirà) vigilant que no se'ns cremi. Hi afegirem el pebrot i la ceba, ho barrejarem bé i hi tirarem les fulles de menta a trossets petits i un raig de vinagre (al gust) . També hi tirarem una mica de sal i pebre. Cal que ens quedi tot ben lligat, sense suc.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He donat un cop d'ull a les teves receptes i em semblen totes delicioses! Aquesta en concret és senzilla, però a la vegada és un acompanyament perfecte amb carns, com bé dius! I m'ha encantat el punt de menta que li poses! Enhorabona pel blog i gràcies per comentar el meu!

Gemma ha dit...

Quina casualitat, els meus pares van arribar ahir de Sicilia, je je je...
Em sembla una recepta molt versàtil, tan et pot servir d'entrant com acompanyar un segon plat. Sana, fàcil i molt bona!

Seguidors