dimarts, 8 de març del 2011

Cigrons amb espigalls

Els espigalls són una verdura típica del Garraf; fora de la comarca no són cultivats ni gaire coneguts, a nosaltres ens n'havia parlat un company de feina que exerceix de sitgetà, per això va ser una sorpresa (agradable) descobrir que al mercat on anem setmanalment, en tenien. Resulta que la pagesa on sovint comprem la verdura és de la comarca i fa un parell de setmanes es va decidir a portar un grapat d'espigalls a veure si aquí Barcelona també tenien èxit. Com es pot veure tenen un color verd molt intens i un gust suau molt semblant a la col. El primer dia els varem provar senzillament bullint-los amb patates i acompanyats d'un raig d'oli. El segon dia ens varem decidir per cuinar-los amb cigrons.

Ingredients (2 persones):
400 g de cigrons ja cuits
300 g d'espigalls
1 ceba
1 tomàquet
1 gra d'all
julivert
1 ou dur

En aquest cas vàrem comprar els cigrons ja cuits. Si els volguessim coure a casa, cal recordar que els hem de posar en remull com a mínim 12 hores i que són l'únic llegum que cal coure amb aigua calenta, és a dir, les mongetes i llenties les couen posar-les amb aigua freda i portar-les a bullir, els cigrons, no; cal esperar que l'aigua bulli i llavors afegir-los-hi.
Escaldem un parell de minuts els espigalls i guardem l'aigua.
Tallem la ceba menuda i la posem a sofregir en una cassola, quan comenci a tornar-se transparent, hi afegim el tomàquet ratllat i l'all i el julivert tallats ben menudets. Esperem uns minuts que el sofregit estigui ben fet i hi tirem els espigalls i una mica d'aigua d'escaldar-los deixem que faci xup-xup, quan siguin ja cuits, hi tirem els cigrons. Deixem que cogui tot junt un parell de minuts, hi hi afegim l'ou dur pelat i talla pel mig. Rectifiquem de sal i ja podem parar el foc. Servir calent.

4 comentaris:

Coses de Llàbiro ha dit...

Els vaig veure un dia al Cuines de TV3.
Em pensava que feien gust a espinacs, ara ja sé que fan gust a col.

Miri ha dit...

Gracias Anirac por visitarme
Voy a tener que traducir tus ricas recetas, me quedo como seguidora!!!!!
Feliz dia
sweetcakestoronto
Besos
miri

Pilar ha dit...

Ante todo gracias por tu visita a mi blog.
Me ha encantado esta receta, en casa comemos con frecuencia esta verdura, pues nos la traen de Vilanova y Cubelles, creo que este fin de semana contaré con un kilo, tendré en cuenta tu receta. Un abrazo

Can Perol ha dit...

Bona tarda, Anirac!

Can Perol som sis famílies del Baix Llobregat i rodalies, amb una vida professional dedicada a l’agricultura. Compartim l’objectiu de produïr i comercialitzar aliments pròxims, ecològics, socials i econòmicament sostenibles.

Venem a través de la nostra pàgina web (www.canperol.cat), i avui, buscant alguna recepta basada en espigalls, hem acabat aquí, al teu blog.

Ens ha agradat molt tot el que hi hem pogut veure, i ens preguntàvem si ens permetries compartir la teva recepta al nostre Facebook, perquè més persones puguin gaudir d'aquest aliment tant bo i tant desconegut!

No hem pogut contactar amb tu via correu electrònic perquè no l'hem trobat dins el blog, però tot i així, estarem encantats de que ens escriguis a atencioclient@canperol.cat donant-nos la teva aprovació (en cas que així sigui).

Moltíssimes gràcies amb antel·lació, no deixis de fer mai el que fas!!

Atentament,
Can Perol.

Seguidors